OnklP fremførte «Vinsjan på kaia» med ny tekst: – Han er en poet

Her er alle opptredenene fra «Hver gang vi møtes»-premieren, og hva Bjarne Brøndbo synes om versjonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

D.D.Es vokalist og frontfigur Bjarne Brøndbo (49) ble hyllet i «Hver gang vi møtes» på TV 2 lørdag 3. januar.

Namsos-bandet D.D.E. er et av Norges mest populære band. På 90-tallet holdt de utsolgte konserter i alle landets kriker og kroker, hadde hyppige TV-opptredener og astronomiske platesalg. I 2004 passerte de én million solgte plater. De ble kåret til Årets Spellemann under Spellemannprisen 1996.

D.D.E.s popularitet eksploderte i 1996 med «Det går likar no», som i dag er det fjerde mest solgte norske albumet gjennom tidene: 270.000 eksemplarer.

Lørdag kveld be D.D.E.-sangene tolket av Inger Lise Rypdal, Jonas Fjeld, Thom Hell, Pål «OnklP» Tøien, Silje Nergaard og Lene Nystrøm.

Vi fulgte sendingen i takt med programmet med videoer av alle opptredenene og hva Bjarne Brøndbo synes om versjonene.

– Veldig uvant

Silje Nergaard overrasket Bjarne ved å velge festlåta «Rai Rai» fra 1993.

– Jeg var ganske sikker på at hun kom til å velge noe mer selvsagt. «Rai Rai» er ikke i nærheten av hva hun driver med til daglig, men hun har jo gjort den til en sang som stemmer med hennes daglige univers. Så hvis man skal gjøre noe nytt med «Rai Rai», var det greit at det var Silje. Det var veldig uvant, sier Bjarne Brøndbo til TV 2.

Bjarne forteller videre at «Rai Rai» er en låt D.D.E. rett og slett må spille på hver eneste konsert.

– Sammenlagt har jeg sikkert sunget «Rai Rai» flere måneder i strekk på scenen – det er rundt 4-5000 ganger – og vi slipper ikke unna. Den må fremføres.

– God og verdig versjon

Thom Hell fikk æren av å starte den musikalske delen i premiereprogrammet. Han fremførte en kristiansandsk versjon av D.D.E.s monsterhit «Det går likar no» fra 1996.

– Thom Hell og «Det går likar no» er i utgangspunktet en utenkelig kombinasjon. Det er alltid en av de låtene som blir trukket frem når man snakker om D.D.E. Det var veldig fint. Han har bygget om låta her og der. Han har tatt vår låt, tatt vekk boogien, laget fin popmusikk av det. Det var en god og verdig versjon av en fin sang, sier Brøndbo.

Tårevåt «E6»

Jonas Fjeld, hvis egentlige navn er Terje Nilsen, valgte «E6» fra «Det går likar no»-platen. Det trigget tårekanalene til nesten alle artistene, inkludert Bjarne.

– Kjempefin versjon. Terje er en country/roots-kar. Alt han har holdt på med er hentet fra det grunnfjellet. «E6» er ganske nærme en countrytradisjon. Vi i D.D.E. har hørt mye på The Eagles, og det er veldig kort avstand fra «E6» – med unntak av dialekt – til «Take It Easy» av The Eagles. Terje kunne tatt med seg den på en konsert.

– Jeg synes det var drittøft, jeg!

Lene Nystrøm klinket til med «Rompa mi» og det falt virkelig i smak hos Bjarne.

– Jeg synes det var drittøft, jeg! Når man har solgt 35 millioner plater og vært litt tegneseriefigur og alle tror du er dum og enkel i hodet … De harde faktaene er at Lene er den største stjerna her. Vi snakker a-ha-nivå. I norsk sammenheng er det gigantisk, og jeg synes det er drittøft at hun har fremført «Rompa mi» på TV. Ingen har noensinne spilt den låta med unntak av D.D.E. Ingen! Så det er et stort TV-øyeblikk.

– Jeg klarte ikke å ta det innover meg

OnklP hentet frem «Vinsjan på kaia» og sang den med delvis ny tekst.

– Det er én ting jeg er lei meg for: Dette var dag én. Alt var nytt. Fra OnklP klakket i glasset og til han var ferdig, hadde jeg ingen formening om hvordan dette kom til å bli. Han er så totalt annerledes artist, og det musikalske uttrykket er veldig forskjellig, så da han skulle ta «Vinsjan på kaia» tenkte jeg «nå skal han ødelegge den fineste låten vår». Det var det første som slo meg. Jeg tror jeg kommer til å få bakoversveis når jeg den på nytt. Jeg tror den er sinnssykt mye bedre enn det jeg satt igjen med etter å ha hørt den én gang. Det var nok vakkert, rørende og til tider genialt, men jeg klarte ikke å ta det innover meg da. Han er en poet, sier Bjarne Brøndbo til TV 2.

Se OnklP fremføre «Vinsjan på kaia» øverst i artikkelen.

– Det var nok høydaren for meg

Inger Lise Rypdal fikk æren av å avslutte med «Det umulige e mulig», som ble Bjarnes favoritt på sin kveld.

– Det var nok høydaren for meg. Hun har funnet låta. Hun var gjennomforberedt. Det var så fint. Jeg håper hun vil bruke den på sine konserter. Det er en utrolig vakker sang med tilhørende fin tekst.

– Stemmer det at dette er din personlige favorittlåt av D.D.E.?

– Jeg har flere favoritter, men jeg tror jeg er den i D.D.E. som er mest glad i «Det umulige e mulig». Det er en jævlig fin melodi og den er artig å synge. Når D.D.E. en gang i blant spiller akustisk og fremfører den, så høres det helt himmelsk ut, sier Bjarne Brøndbo.