Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mot slutten av prologen i Tour de Ski gikk Martin Johnsrud Sundby feil, men juryen lot han unnslippe straff fordi han endte opp med å gå noen meter mer enn det han ellers ville gjort.

Den beslutningen mener TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset er gal.

– Feil av juryen

På spørsmål om det var rett av juryen ikke å straffe Johnsrud Sundby er han klinkende klar:

– Det var feil, sier han.

– Ifølge regelboken skal du gå i rett løype, og det er utøveren selv som skal gå i den rette løypa. Om du går for langt eller for kort har ingen betydnig. Da sier boken at du skal diskes eller settes bakerst, sier Hjelmeset.

Han mener det kan ha vært tilfeldigheter som sørget for at nordmannen ikke ble satt sist.

– Martin var kjempeheldig, for det var en jente tidligere på dagen som gikk i feil løype, og som ikke ble disket. Derfor måtte juryen gjøre akkurat det samme med Martin, sier Hjelmeset.

– Sløvt av Sundby

Med bonussekundene som ble delt ut er Sundby nå 27 sekunder bak prologvinner Dario Cologna.

Da TV 2 snakket med landslagssjef Vidar Løfshus lørdag var han kritisk til fjorårets Tour de Ski-vinner.

– Det var sløvt av Sundby. Han må skjerpe seg, sa Løfshus.

– Hvordan kunne det skje?

– Han følger ikke med i timen. Det skjer dessverre i kampens hete. Jeg tror både vi og FIS puster lettet ut. Det hadde vært dumt om Martin hadde blitt plassert ett og et halvt minutt bak, sa landslagssjefen.

– Bæsja på leggen

Selv var ikke Johnsrud Sundby sikker på hva som ville skje da han snakket med TV 2.

– Ja, de gir meg vel en fire-fem minutter tillegg tenker jeg, og så må jeg starte i wave’n bakerst i morgen, spøkte han.

– Når skjønte du tegningen? At du hadde surret?

– Jeg husket det da jeg satte meg i hockey at «faen». Hva skal man si da? Jeg bæsja på leggen, heter det vel.

Heldigvis for Sundby, så fikk ikke tabben alvorlige konsekvenser denne gangen.

Vis flere