Kongen støtter mobbekampen til 14 år gamle Villemo 

I selveste Kongens nyttårstale ble Villemo Hatland nevnt spesielt for sitt engasjement rundt mobbing.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er helt utrolig at Kongen engasjerer seg i dette, sier Villemo Hatland.

Fjortenåringen stod opp mot mobbing tidligere i år og fikk med seg flere tusen i fakkeltog mot mobbing i november.

Nyttårsaften gjorde Kong Harald kampen mot mobbing til et av hovedtemaene i nyttårstalen og nevnte spesielt Villemos innsats.

– Det er vondt å høre alle historiene om mobbing både på skolen, på sosiale medier og på arbeidsplassen, sa Kongen i sin tale.

Kong Harald: - Dette vil jeg si til dem som mobber... – Se hele talen her!

Tok et oppgjør

Kong Harald nevnte spesielt at Villemo tok initativ til et fakkeltog mot mobbing i november, etter at historien om 13 år gamle Odin, som tok sitt eget liv etter mobbing, ble kjent.

Nyttårsaften var Villemo sammen med familien og venner hjemme i Grue kommune i Hedmark, litt preget av en jule-influensa. Det har vært en spesiell tid for hele familien siden Villemo tidligere i år tok et oppgjør med årelang mobbing.

På Facebook skrev hun om det å være helt alene, uten venner, blikk, hvisking og utestengning i en sårbar ungdomstid. Villemo holdt selv appell foran Stortinget og sa blant annet;

– En kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe.

Les alt om Kongens nyttårstale på Kongebloggen!

Villemo hadde aldri trodd at Kongen skulle engasjere seg i hennes kamp.

– Det er helt utrolig, sier Villemo med et stort smil. 

Om få dager er det igjen skolestart for Villemo. Hun har skiftet skole og ser fram til å møte venner igjen. Mobbingen er for henne historie. Hun viser oss kreative videoer hun selv har filmet og redigert og lagt ut på sin egen YouTube-kanal. Hun har bestemt seg for å studere film om noen år. Villemo gleder seg til et nytt år.