Shelvey kan bli straffet for voldelig oppførsel

Siktet av Det engelske fotballforbundet etter å ha satt armen i ansiktet til Liverpool-spiller.

Jonjo Shelvey (22) hadde et mareritt av en kamp da han møtte gamleklubben Liverpool mandag kveld. Nå kan marerittet se ut til å fortsette.

Kan straffes voldelig oppførsel
Det engelske fotballforbundet (FA) skriver nemlig i en pressemelding at midtbanespilleren er siktet for voldelig oppførsel etter at han satte armen i ansiktet på Emre Can underveis i kampen.

– Det er idiotisk. Han fikk en advarsel av manageren sin. Han kaster armen i ansiktet til Can. Hadde dommeren sett det, ville han (Shelvey) fått et rødt kort, sa TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley i mandagens studiosending.

FA skriver at hendelsen ikke ble fanget opp av dommeren underveis i kampen, men videobevis gjør at Shelvey nå kan straffes i etterkant.

Shelvey har frem til onsdag kl. 19.00 å svare på anklagene, men mye kan tyde på at 22-åringen får karantene for oppførselen.

Flere ble straffet
Ikke nok med at Shelvey kan bli straffet for den omtalte hendelsen - selve kampen ble også en nedtur. Han var svært passiv da Adam Lallana vakkert satte inn 2-0-scoringen, før han satte ballen i eget nett i det som endte med 1-4-tap på stadionet som var hans hjem i tre sesonger.

Shelvey er imidlertid ikke den eneste saken som har vært oppe til diskusjon hos FA de siste dagene. Tirsdag ble det kjent at Newcastle-spiss Papiss Cissé er utestengt i tre kamper for å ha albuet Seamus Coleman i søndagens kamp.

Samtidig fikk ikke Fabian Delph medhold i sin anke for det røde kortet han pådro seg i kampen mot Sunderland. Han må dermed stå over de tre kommende kampene. Ikke nok med det - Aston Villa er ilagt en bot på i overkant av 46 000 kroner for ikke å ha vært i stand til å kontrollere spillerne sine i kampen mot Manchester United 20. desember.