Her føder Marna mens kameraene ruller

Marna sliter med fødselsangst, og bryter ut i gråt etter fødselen. Se det emosjonelle klippet fra fødestuen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marna Haugen og ektemannen Ørjan Burøe lar seerne komme tett inn på privatlivet sitt gjennom TV 2 Bliss-serien «Bloggerne». 

I søndagens sesongavslutning fikk seerne se Marna føde foran kamera. Ingenting ble lagt imellom under den rørende scenen.

– Jeg har bare gode følelser rundt å se det igjen og å vise det til andre, men en viss spenning henger så klart i luften. Det er jo ikke hverdagskost, sier Marna til TV 2.

Med filmteam på fødestuen

Marna har lenge slitt med fødselsangst, og gikk i terapi før sin andre fødsel. Denne gangen gikk fødselen mye bedre, og Marna fulgte instruksene til jordmødrene. For henne var det ikke noe problem å la kamera følge henne gjennom hele dagen.

– Det var ikke vanskelig å ha med kamera inn på fødestuen. Jeg var trygg på at jeg kunne be fotografen gå ut når som helst, og det viste seg at jeg fullstendig glemte at hun i det hele tatt var der. Jeg var jo opptatt med mitt, forteller Marna.

«Jeg klarte det»

I klippet ser vi hvordan Marna kjemper seg gjennom timene før fødselen, og hvordan de smertefulle riene tærer på henne. Men med støtte fra ektemannen kommer hun seg gjennom fødselen, og utstråler pur lykke når barnet blir lagt på brystet hennes.

«Jeg klarte det Ørjan», sier hun gråtkvalt med den lille i armene.

Hva følte du når du så babyen for første gang?

– Da Dexter ble lagt på brystet mitt følte jeg en enorm seierfølelse og lykke. Det var kjærlighet ved første blikk.

Stålsatt på en naturlig fødsel

Marna fødte naturlig, men ba om epidural underveis. Det var noe av det smarteste hun gjorde, ifølge henne selv.

– Alt for mange tror at keisersnitt er en lettvint løsning, men det er det ikke. Siden jeg ikke hadde en medisinsk grunn til keisersnitt, var det bare å stålsette seg på en naturlig fødsel, forteller den nybakte mammaen.

Hvilke reaksjoner tror du vil komme etter klippet vises på TV i kveld?

– Jeg er ganske trygg på at dette vil bli tatt godt imot av de fleste. Fødsler på TV er ikke revolusjonerende i dagens samfunn – bare veldig personlig.

– Jeg har fått så mange fine tilbakemeldinger på det jeg har vist før om fødselsangst og barselkropp at det bare blir hyggelig å dele denne fantastiske opplevelsen med de som har fulgt meg hele veien, sier hun.

Bloggerne sesong 3 har premiere torsdag 8. januar, klokken 21.30 på TV 2 Bliss.

Se alle episodene fra sesong 2 på TV 2 Sumo.