2003: Michael Schumacher har alltid vært glad i å stå på ski. Her er han avbildet i forkant av et storslalåmrenn i Madonna di Campiglio i Italia i 2003. AFP PHOTO VINCENZO PINTO
2003: Michael Schumacher har alltid vært glad i å stå på ski. Her er han avbildet i forkant av et storslalåmrenn i Madonna di Campiglio i Italia i 2003. AFP PHOTO VINCENZO PINTO

<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet"> </span>Mandag er det ett år siden ulykken

–Schumacher gråter når han hører barna snakke

Formel 1-legenden gjør små fremskritt. Nå begynner han å kjenne igjen familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han er ved bevissthet og kommuniserer med øynene, sier vennen Philippe Streiff til Corriere dello Sport.

Deler av intervjuet er gjengitt i svenske Aftonbladet.

Mandag 29. desember er det nøyaktig ett år siden den dramatiske skiulykken i franske Meribel.

Den meritterte Formel 1-kjøreren falt og slo hodet, og ble umiddelbart flydd til sykehuset i Grenoble der han ble lagt i koma.

– Kjenner igjen familien
Etter å ha lagt i koma i et halvt år, ble det i juni kjent at Schumacher hadde våknet. 45-åringen ble fraktet til en rehabiliteringsklinikk i Lausanne, og 9. september fortsatte han rehabiliteringen i hans hjem i Sveits.

I et intervju med Corriero dello Sport sier Phillip Streiff at Schumacher nå er i stand til å kommunisere med omverdenen.

– Han begynner å kjenne igjen sin kone og sine barn. Men han har fortsatt store problemer med minnet, sier Streiff.

Tungt år
Etter ulykken i desember i fjor, har meldingene og ryktene rundt Formel 1-stjernen stadig dukket opp – spesielt i tyske, østerrikske og franske medier.

30. januar opplyste Schumachers manager Sabine Kehm at 45-åringen skulle vekkes.

En snau måned seinere meldte tyske medier at vekkingen var avbrutt.

– Man kan ikke slå fast at en person som har ligget noen uker i koma ikke kommer til å bli frisk, sa doktor ved Universitet i Cambridge, David Menon i slutten av februar.

19. november ble det kjent at Schumacher var lam og uten taleevne.

– Gråter når han hører barna
Streiffs uttalelser i romjulen må således sies å være svært positive, spesielt med tanke på at leger og andre hele tiden har hevdet at tyskeren har gjort små fremskritt.

– Kanskje han en gang i fremtiden vil være i stand til å gå kortere turer på krykker, ettersom han faktisk ikke har skadet ryggen, sier Streiff.

Ifølge Corriero dello Sports Formel 1-ekspert Giorgio Teruzzis kilder, skal Schumacher ha grått når han har hørt barna snakke i nærheten av ham.