KANSELLERT FLY: Johann Forfang (bildet) og Anders Bardal kom først fram til Oberstdorf lørdag formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KANSELLERT FLY: Johann Forfang (bildet) og Anders Bardal kom først fram til Oberstdorf lørdag formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Måtte tråkke på gassen for å rekke hoppuken

Men hoppukedebutant Johann Forfang vil ikke si hvor fort han kjørte. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Les alt om vintersport her!

OBERSTDORF (TV 2 Sporten): På grunn av et kansellert fly fra Oslo i går kveld, måtte både hoppukelagets distriktsrepresentanter, Johann Forfang og Anders Bardal, reise til Tyskland i dag tidlig.

Et forsinket fly, og tregt bagasjebånd i München, gjorde at det så vidt ble tid til å få på hoppdressen, og hoppe ett hopp før dagens konkurranse.

– Jeg merket det på kroppen i dag. Jeg var tung. Det var ingen god oppladning, sier Forfang som likevel kvalifiserte seg greit som 20. mann, med et hopp på 126,5 meter.

Råkjøring
Hopperne reiste omtrent samtidig fra München som TV 2, men var i Oberstdorf en god stund før våre utsendte.

–  Hvor fort kjørte dere på autobahn egentlig?

– Ingen kommentar, gliser Forfang.

Men Anders Bardal som er nestoren på laget, toner ned råkjøringen.

– Å nei, det gikk ikke så fort, det var snø, kø, og masse biler. Men vi rakk det fint. For meg spilte det ingen rolle, sier Bardal, som bare lo da han landet i Tyskland til overskrifter om sitt eget "reisedrama" på flere norske nettaviser i formiddag.

– Kroppen føles lett og fin, det blir bra dette. I motsetning til i fjor, er jeg i utfordrerposisjon. Og det kan slå positivt ut. Det er noen år siden jeg kom til hoppuka med en følelse av at jeg ikke har noe å tape, sier Bardal.

Fornøyd Sjøen
Også Phillip Sjøen var fornøyd med sin debut i hoppukesirkuset.

– Dette var enda morsommere enn jeg hadde forestilt meg fra å ha sett det på TV. JEg gjør mitt beste hopp i kvaliken i dag, og det er en god egenskap å ta med seg, sier han.

Anders Fannemel trodde en stund han hadde vunnet kvalifiseringen, og sjekken på 2000 euro som arrangørene gir til vinneren. Men en litt for sterk oppdrift, gjorde at det ble for mye trekk i poengsummen.

– Ja, jeg trodde jeg var over den grønne linja. Men jeg hadde veldig gode forhold. Jeg kjente jeg ble møtt av en vegg over kulen, så jeg burde nok ha hoppet en fem-seks meter lenger, sier Fannemel, som endte på 133,5 meter, etter å ha startet med fire bommer lavere fart enn vinneren Petr Prevc fra Slovenia.