7. PLASS: Rune Velta var kvalifiseringens beste nordmann foran Anders Fannemel og Anders Bardal. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
7. PLASS: Rune Velta var kvalifiseringens beste nordmann foran Anders Fannemel og Anders Bardal. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Velta beste nordmann i kvalifiseringen

Seks av sju norske hoppere er kvalifisert til søndagens åpningsrenn i Hoppuken.

Les alt om vintersport her!

Rune Velta, Anders Fannemel og Anders Bardal hoppet seg inn blant de ti beste i lørdagens kvalifisering.

Med seg på «startstreken» i morgen får de tre selskap av Johan Forfang (20. plass), Anders Jacobsen (29. plass) og talentfulle Phillip Sjøen (14. plass).

Daniel Tande var eneste nordmann som ikke greide å kvalifisere seg til åpningsrennet.

Det lengste hoppet i Oberstdorf lørdag, var det slovenske Peter Prevc som stod for. 22-åringen landet på 138,5 meter, og snek seg med den lengden inn foran østerrikske Gregor Schlierenzauer og veteranen Noriaki Kasai fra Japan.

Lørdagens siste hopper i Oberstdorf, Anders Fannemel, tror på en god hoppuke.

– Hadde jeg vært litt mer på i dag, kunne jeg fort hoppet fem-ti meter til. Jeg håper jeg får til noen gode skihopp. Greier jeg det, kan jeg være med å kjempe om pallplasseringer, sier Fannemel.

Forfang imponerte
Både Anders Bardal og Johann Forfang rakk kvalifiseringsrennet lørdag, selv om de måtte utsette flyreisen til Tyskland til lørdag morgen.

Sistnevnte imponerte dessuten stort da han etter et flott svev landet på 126,5 meter og kvalifiserte seg til søndagens åpningsrenn.

Men det var Anders Jacobsen som var først ut av de norske i Oberstdorf. Som hopper nummer 25 føk vinneren av Hoppuken 2006/2007 inn til en foreløpig 3. plass med 120,5 meter.

Sjøen i støtet – Tande skuffet
Neste nordmann ut var Phillip Sjøen. 19-åringen klinket til, og med et svev på 130 meter hadde stortalentet kvalifisert seg og i det hele tatt fått en meget god start på Hoppuken.

Rune Velta, som hoppet som nummer 59, tok sats og hoppet nøyaktig like langt som Sjøen. Dermed var også han kvalifisert.

Etter Sjøen kom Forfang, før det etter hvert var 20 år gamle Daniel Tandes tur. Hoppukedebutanten fikk det ikke til, og 113,5 meter holdt bare til en foreløpig 30. plass. Dermed så det svart ut med tanke på deltagelse i søndagens renn.

Bardal med dagens lengste av de norske
Neste nordmann ut på bommen var Anders Bardal. Med dagens lengste norske hopp, dog under svært gode forhold, hoppet 32-åringen 133,5 meter – noe som selvsagt holdt til videre deltagelse. Bardal gikk likevel inn på plassen bak Velta, som følge av forholdene.

Sist ut var Anders Fannemel, som altså landet på sterke 134,5 meter. Det holdt til 8. plass, like bak Velta.

I søndagens renn skal de norske hopperne duellere slik:
Rune Velta – Karl Geiger
Anders Fannemel – Tim Fuchs
Anders Bardal – Seou Choi
Phillip Sjøen – Anze Lanisek
Johann Forfang – Markus Eisenbichler
Anders Jacobsen – Kento Sakuyama