Du vil ikke tro hva uteliggeren gjorde da han fikk 100 dollar på gaten

Se det skjulte opptaket av hjemløse Thomas som rører en hel verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Har du noen gang gitt penger til uteliggere? Lurer du på hvordan de bruker pengene? I dag skal jeg gi 100 dollar til en uteligger, så skal jeg følge etter og se hva han bruker de på, slik innleder Josh Paler Lin fra California videoen, som nå rører en hel verden.

Stuntet ble først omtalt på nettstedet Huffington Post.

DELTE UT PENGER: Josh Paler Lin delte ut 100 dollar til en hjemløs mann. Foto: Josh Paler Lin / Youtube
DELTE UT PENGER: Josh Paler Lin delte ut 100 dollar til en hjemløs mann. Foto: Josh Paler Lin / Youtube

Se videoen øverst i saken.

Lin som fra før er mest kjent for å legge ut tullevideoer på nett, forsøkte et nytt eksperiment i sin nyeste skjult kamera-film. Han gikk opp til en tilfeldig hjemløs mann i Los Angeles og ga han 100 dollar. Flere har stilt spørsmål ved filmens autentisitet, men Lin hevder selv at videoen er helt ekte.

Uteliggeren som mottar pengene heter Thomas. Han blir tydelig overveldet over den store summen:

– Å herregud, er du sikker på at du vil gi så mye? Jeg får tårer i øynene, sier Thomas da han får overrakt pengene.

DELER: Thomas velger å bruke pengene på å kjøpe mat til andre hjemløse. Foto: Josh Paler Lin / Youtube
DELER: Thomas velger å bruke pengene på å kjøpe mat til andre hjemløse. Foto: Josh Paler Lin / Youtube

Josh Paler Lin skriver på sin youtube-kanal at han absolutt ikke hadde regnet med at det som så hendte skulle skje.

– Jeg trodde ikke dette skulle skje, men dette er virkelig det mest fantastiske som noen gang har hendt når vi har filmet, skriver han.

– Et vakkert øyeblikk

Etter at Thomas har fått pengene instruerer Lin kameramannen om å følge etter, men å holde seg skjult. Thomas setter kurs rett mot en butikk. Han kommer ikke ut med øl- eller spritflasker, men med en stor bærepose full av mat.

Etter å ha hamstret mat går han mot nærmeste park hvor andre uteliggere befinner seg. Helt uselvisk begynner Thomas å dele ut maten til de andre hjemløse.

SKJULT KAMERA: Uteliggeren Thomas skjønner ingenting når det blir avslørt at hele seansen har blitt filmet. Foto: Josh Paler Lin / Youtube
SKJULT KAMERA: Uteliggeren Thomas skjønner ingenting når det blir avslørt at hele seansen har blitt filmet. Foto: Josh Paler Lin / Youtube

– Jeg er så glad for at jeg kunne bevitne et slikt vakkert øyeblikk, skriver Lin.

Mens Thomas står og deler ut mat, kommer Lin frem og avslører at de har filmet hele seansen. Begge er tydelig rørt av hvordan det hele spilte ut, og Lin gir Thomas ytterligere 100 dollar for å takke han for den fine gesten.

Havnet på gaten etter at foreldrene døde

Etter at det hele er avslørt forteller Thomas den hjerteskjærende historien om hvordan han havnet på gaten:

– Min stefar fikk kreft, men helseforsikringen hans dekket ikke den nødvendige behandlingen. Jeg sluttet i jobben for å være hjemme med han. Etter en stund døde han, og to uker etterpå gikk også min mor bort. Uten arbeid var jeg plutselig hjemløs.

Ble rørt

Filmskaper Lin blir tydelig rørt av historien til Thomas, som minner ham på at det finnes mange forskjellige typer mennesker som er blitt tvunget til å bo på gaten.

– Jeg har nå vært fire måneder på gaten. Det er mange av oss her som er ofre for forskjellige uforutsette livssituasjoner. De er ikke slik at alle hjemløse er late eller narkomane, avslutter Thomas.

Etter det rørende møtet med Thomas, har filmskaper Lin satt opp en side på nettstedet Indiegogo hvor man kan donere penger for å hjelpe uteliggeren. Trykk på denne linken om du vil gi penger til Thomas.