Zuccarello tangerte Shampos rekord

New York (NTB): Mats Zuccarello noterte to assist da New York Rangers slo Washington Capitals 4-2 lille julaften. Dermed tangerte han Espen «Shampo» Knutsens norske rekord på 111 målpoeng i NHL.

LEDER: Mats Zuccarello (36) har nå flest målpoeng av nordmenn i NHL. Foto: AP Photo/Karl B DeBlaker

Shampo noterte sine poeng på 207 kamper mellom 1997 og 2004, mens Zuccarello etter debuten i 2010 trengte 174 kamper på å tangere rekorden.

Rangers tok sin sjuende strake seier, påførte Capitals det første tapet på ti kamper og klatret forbi hovedstadslaget til tredjeplass i avdelingen. Dermed kan Rangers feire jul på sluttspillplass.

Nordmannen ble gratulert med scoring etter den første assisten, men det viste seg at pucken han sendte mot høyre hjørne av buret traff leggen til rekkekamerat Rich Nash og endret retning. Dermed ble Nash kreditert scoringen som ga Rangers ledelsen etter drøye tre minutter av den første perioden.

– Det var et heldig mål, men slike mål er noen ganger de beste å få, sa Nash til Rangers' nettsted.

I 2. periode gikk New York Rangers opp til 2-0 etter scoring av Martin St. Louis etter bare 63 sekunder av perioden. St. Louis scoret i et overtallsspill mens Capitals' superstjerne Alex Ovetsjkin satt utvist for å ha taklet Zuccarello ulovlig mot vantet. (©NTB)