Ny krav tvinger fram nye motorer. Volvo kommer nå med helt ny og spennende motor. Illustrasjonsbilde.
Ny krav tvinger fram nye motorer. Volvo kommer nå med helt ny og spennende motor. Illustrasjonsbilde.

Se hva Volvo gjør med motorene sine nå

Ny krav tvinger bilprodusentene til å tenke nytt

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Volvo er en bilfabrikk med både lange og stolte motortradisjoner.

Vi snakker da om motorlegender som B18 og B20 fra  Amazonens tid, vi snakker om B21 ET, turbomotoren, som kom i Volvo 240 helt tilbake i 1982, og vi snakker om de femsylindre maskinene – gjerne med turbo og 16-ventilstopper - som kom i 850. Bare for å nevne noen.

Dette er bilene Volvo aldri laget

Fort frakjørt

Men man skal som kjent ikke hvile for lenge på gamle bragder. Da blir man frakjørt – i bokstavelig forstand – i bilverdenen.

Men når det kommer til forbruk og utslipp, så har de - om vi ser noen år tilbake - ikke akkurat vært blant de beste i klassen.

Men det var før. De siste årene er det veldig få som har klart å redusere forbruk og utslipp som nettopp Volvo. De har rett og slett tatt steget fra å være en av de verste i klassen - til å bli blant de beste.

Volvo har laget ny supermotor

Kutter ut en sylinder

Bare for ett års tid siden kuttet de ut det meste med fem og seks hull i sylinderblokka. Fra nå av skulle det være firesylindret som gjelder, ofte med både turbo og høye effektuttak.

Nå tar Volvo det hele enda et steg videre. De kapper, litt flåsete sagt, rett og slett bort en sylinder på 2-liters maskinen sin.

Lett, kompakt og effektiv. Slik ser den nye tresylinder-motoren til Volvo ut.
Lett, kompakt og effektiv. Slik ser den nye tresylinder-motoren til Volvo ut.

Resultatet da blir en tresylindret 1,5-liters Drive E-motor som etter det vi erfarer først skal på plass mellom forskjermene på Volvos V60 og S60 modeller. Men den kommer sikkert i andre modeller etter hvert også.

Nei – dette er ikke en vanlig Volvo

Bygges i Sverige

Motoren skal produseres i Sverige, på samme samlebånd som den firesylindrede varianten, da de bygger på samme arkitektur.

Den nye motoren skal være både lett og kompakt, men allikevel by på en del moro. Det snakkes om effekt på opp mot 185 hestekrefter, takket være moderne turboteknologi.

Klarer 2020-kravene allerede nå

Det kommer helt sikkert også varianter med mindre effekt.
De nye motorene tilfredsstiller allerede nå Euro 7-utslippskravene som kommer i 2020 og som har et gjennomsnittlig CO2-utslippsmål på 95 gram/km mot dagens 120 gram/km.

Så gjenstår det å se om denne motoren om noen år vil gå inn i Volvo-historien som nok en legende.

Les vår test av Volvo V60 her

 

Laster inn forumet...