Dette er Norges mest solgte stasjonsvogn

Klarer du å gjette?

Kjenner du igjen dette bagasjerommet? Da vet du også hvilken bil som er Norges mest solgte stasjonsvogn i år!
Kjenner du igjen dette bagasjerommet? Da vet du også hvilken bil som er Norges mest solgte stasjonsvogn i år!

Når man tenker tilbake på merkets noe tarvelige historie så er det nesten så man må klype seg i armen for i det hele tatt å tro hvilken bilmodell som er Norges mest solgte stasjonsvogn.

Nei, det er ikke VW Passet, Ford Focus eller Volvo V70 som mange nok kanskje ville gjettet på.

Norges mest solgte stasjonsvogn er det nemlig Skoda Octavia som er! Ikke bare det. Skoda Octavia er også Norges fjerde mest solgte bil – all over. Bare slått av VW Golf, Toyota Auris og Nissan Leaf.

Du skal lete lenge etter mer fornuftig bilkjøp

Forklaringen

Det forklarer jo en del. Selv om både Golf og Auris finnes som stasjonsvogn, er det veldig ofte kombiutgaven som selger best i dette segmentet – så også med disse to. Nissan Leaf finnes ikke som stasjonsvogn i det hele tatt.

Mens Skoda Octavia på sin side har en stasjonsvognandel på rundt 80 prosent.

Skoda Octavia er en bilmodell med en eventyrlig reise bak seg og som har vært spydspissen i å bygge merket opp fra å være noe vi fleipet og vitset med for noen år siden – til å bli en viktig og stor aktør innen bilsalg. Ikke bare i Norge, men i hele verden.

Les vår test av Skoda Octavia her:

Kom allerede på 50-tallet

Octavia var en Skoda-modell allerede på 50-tallet, mens forgjengeren til dagens modell dukket opp første gang i 1996. Mange var nok skeptiske og litt tvilende til comebacket. Men den folkelige, usnobbete modellen med mye VW-teknikk under skallet ble snart en bestselger.

Resten av suksesshistorien kjenner vi godt. Flere populære modeller har kommet til og bidratt til å bygge opp bilmerket, til det som nå altså er en av Norges aller mest populære bilmodeller.

Les om brukte Skoda her

4150 Octavia neste år

Neste år skal det etter importørens plan selges 4150 eksemplarer av Octavia her i Norge. Om det holder for å bli Norges mest solgte stasjonsvogn neste år igjen, det gjenstår å se.

Et par helt nye og tradisjonelt sterke stasjonsvogn-konkurrenter kommer til rett over nyttår. Nemlig konsernbror VW Passat og Ford Mondeo.

Passat og Mondeo er på plass i Norge

Hvilken modell tror du blir Norges mest solgte stasjonsvogn neste år? Skriv inn i kommentarfeltet under.