– En ny verdensmålvakt

Silje Solberg hylles etter mesterskapet i Ungarn.

Silje Solberg ble kastet til løvene da Kari Aalvik Grimsbø ble skadet etter åpningskampen mot Romania.

– Ny verdensmålvakt
Men 24-åringen har imponert stort og ble på toppen av alt kåret til mesterskapets beste spiller.

– Jeg følte meg klar, jeg har lagt bak meg en god sesong i Danmark, og jeg har gjort sakene mine bra de gangene jeg har fått sjansen på landslaget. Jeg tenkte bare at jeg skal ha troen på meg selv, jeg vet at jeg kan, sier hun etter at gullet var et faktum.

Trener Mats Olsson har fått mye skryt for sitt arbeid med de norske keeperne. Også Solberg trekker frem den dyktige svensken.

– Vi har Mats Olsson som får oss frem. Han er ekstremt dyktig og han har gjort mye av mitt målvaktspill. Han har utviklet meg mye, sier hun.

– Ny verdensmålvakt
Men TV 2s håndballekspert Frode Scheie er klar på at Solberg selv skal ha største delen av æren for at hun nå står igjen som ett av en av mesterskapets beste spillere.

– Det var kanskje der den lille usikkerheten var, og det er imponerende. Hun trekker frem keepertrener Mats Olsson, men det er veldig viktig å trekke frem seg selv også. Hun har gått stegene i Danmark, spiller med selvtillit og Thorir har vært flink til å gi henne masse tillit.

Nå mener han at Norge er i ferd med å avle frem en ny toppkeeper.

– Hun har vist seg den tilliten verdig og redder tidvis Norge i andre omgang i finalen. Helt strålende. Vi er i ferd med å få en ny verdensmålvakt.

Han mener at keeperhelten har hatt en rå utvikling som gjøre at hun kan spille på et bredere spekter.

– Det målvaktspillet som vi har sett - hvor imponerende er ikke det? Hun har reddet ti av de fjorten siste skuddene i dag. Jeg synes hun har utviklet seg mye. Før syntes jeg at hun reddet mye i mellomhøyde. Nå redder hun høyt og lavt, og på kantskudd er hun helt rå, sier Scheie som selv har over hundre landskamper i mål for et norske herrelandslaget.