Møller Dæhli klar for tysk klubb

– Det blir en stor utfordring, sier Mats Møller Dæhli etter å ha signert for SC Freiburg.

Det er Mats Møller Dæhli selv som melder om klubbskiftet på sin Instagram-profil mandag kveld.

Det norske stortalentet har siden januar spilt for Cardiff, som i mai rykket ned fra Premier League med Ole Gunnar Solskjær ved roret.

Siden den gang har Solskjær fått sparken, og fredag i forrige uke kom også nyheten om at Magnus Wolff Eikrem var ferdig i klubben.

– Jeg er stolt og glad for at jeg har signert for SC Freiburg. Det blir utfordrende å spille i Bundesligaen, men jeg gleder meg veldig, skriver Møller Dæhli på Instagram.

Myhre: – Et fint steg
TV 2s fotballekspert Petter Myhre tror Freiburg kan passe Dæhli bra.

– Det er et fint steg for Mats. Han hadde tydelig ikke tillit hos Cardiff. Nå kommer han til en liga som vil passe han bra, og en klubb hvor det å spille seg inn på laget ikke er urealistisk, sier Myhre.

– Det han trenger er å spille fast, og å være i elleveren. Da får han både kamptreningen og erfaringen det medfører, men også av å være i elleveren som drilles på trening.

– Opptatt av å bruke de unge
Myhre understreker at han ikke kjenner Freiburg konkret.

– I Tyskland er de opptatt av å bruke unge spillere, og så blir han hentet av en manager som er der. Det er tydelig at manageren i Cardiff ikke har ment at han passer inn i måten han vil spille på, og at han heller vil bruke spillerne som han selv henter, sier Myhre og fortsetter:

– Møller Dæhli er den av de tre som tok nivået raskest, mens de andre ikke hadde nivået inne, sier Petter Myhre som tror det er godt nytt for landsalget at han Møller Dæhli nå finner seg en ny klubb.

– Per-Mathias Høgmo er jo prisgitt at de beste får spille regelmessig ute i Europa, avslutter Myhre.

Tar juleferie
Etter en lang periode ute i Cardiff-kulden i høst, var Møller Dæhli endelig tilbake på banen i slutten av november. Den norske landslagsspilleren fikk 21 minutter på banen, da Cardiff slo Reading 2-1.

– Tusen takk til alle Cardiff-fans. Jeg ønsker klubben det aller beste – både i denne sesongen og i all fremtid. Nå går turen til Norge for litt juleferie, før vi starter på del to av sesongen i Tyskland, skriver Møller Dæhli på Instagram.

– Blir en stor utfordring
I et intervju med SC Freiburg TV sier Mats Møller Dæhli at han ser frem til å fortsette karrieren i Tyskland, og at han tror Bundesligaen kan passe ham bra.

– SC Freiburg er en god klubb, med en god historie rundt det som har med utvikling av unge spillere å gjøre. Men Bundesligaen er en stor utfordring for meg. Det kommer til å bli tøft, men jeg gleder meg stort, sier lysluggen.

Se hele intervjuet øverst!

Mats Møller Dæhli startet proffkarrieren i Manchester United i 2012. Da hadde han allerede vært en del av den engelske storklubbens akademi i to og et halvt år. I 2013 gikk turen til Molde, før han i januar 2014 ble med Ole Gunnar Solskjær til Cardiff.