KAN BLI PREMIER LEAGUE-STJERNER: Både Fabio Coentrao og Sergio Busquets lenkes til engelske storklubber. Foto: Jon Super/AP Photo
KAN BLI PREMIER LEAGUE-STJERNER: Både Fabio Coentrao og Sergio Busquets lenkes til engelske storklubber. Foto: Jon Super/AP Photo

Fotballryktene: – Engelske toppklubber planlegger bud på La Liga-duo

Og Mats Hummels' «patetisk»-kommentar skaper ny optimisme for Manchester United-fansen. 

Julen nærmer seg med stormskritt, noe som betyr at også januarvinduet nærmer seg med stormskritt. For selv om det kun er to dager til julaften, betyr det også at det kun er ti dager til klubbene i Europa igjen kan bruke penger som om det ikke fantes noen morgendag.

Uten at man vet hva som skjer når 2014 blir til 2015, er det relativt enkelt å spekulere i at noen storfisker (eller blir det storkyr?) skifter beite.

La oss sette i gang med mandagens ryktespalte, som denne gangen starter i Madrid.

Engelske klubber ligger nemlig langflate etter Real Madrid stjerneback Fabio Coentrao. Etter at det ble klart at portugiseren er erklært overflødig i den spanske hovedstaden, skal nemlig både Liverpool og Arsenal nå ha kastet seg på i en kamp Manchester United trodde de hadde vunnet. 26-åringen skal ifølge Daily Express være tilgjengelig for rundt 280 millioner kroner, og også AC Milan og Besiktas skal være interesserte.

Napoli skal også være ute etter ny venstreback, men Rafael Benitez sikter noe lavere på rangstigen. Spanjolen skal nemlig ha sett seg ut Aston Villas Aly Cissokho. Franskmannen kom fra Valencia så sent som i sommer, og selv om ikke alle Villa-fans har latt seg imponere så hevder The Mirror i hvert fall at Benitez har fått øynene opp. Også Tottenham skal være klare for å kjempe om den tidligere Liverpool-backens underskrift.

Ingen skal si at ikke mandagens rykter inneholder nok venstrebacker i hvert fall, for også dagens tredje variant stammer fra den posisjonen på banen. Crystal Palace-sjef Neil Warnock skal i hvert fall være etter LillePapa Souare, og håper å lokke ham til Premier League. Sør-afrikaneren skal ifølge Daily Mail være villig til å ofre deltakelse i Afrikamesterskapet for å bli Palace-spiller. Dersom det ikke blir Souare som havner på Selhurst Park, kan det bli Ashley ColeRoma-spilleren er i hvert fall, sammen med SwanseaNeil Taylor og PalermoAchraf Lazaar, også på radaren til Warnock.

Stjernespillere på venstresiden finnes det flust av der ute, og ifølge Daily Star skal den kanskje største av dem alle kanskje være interessert i en retur til de britiske øyer. Gareth Bale har nemlig hintet frempå om at hans familie ønsker seg tilbake til England, og dermed kan waliseren gå fra å være «galactico» til «Gaalactico» før man vet ordet av det.

Sergio Busquets kan også komme til å ta turen fra toppen av spansk til toppen av engelsk fotball. Ifølge Express skal i hvert fall både ArsenalManchester United og Chelsea planlegge overgangsaktivitet rundt Barcelona-strategen til sommeren. Bayern München og PSG nevnes selvsagt også når slike stjernespillere ryktes på vei bort.

Engelsk fotball virker i hvert fall forlokkende på enkelte andre, og Metro kan melde om at Lyon-midtbanespiller Nabil Fekir skal være klar på at han kun vil forlate Frankrike til fordel for Arsenal. Fekir ønsker trolig å gå i fotsporene til legender som Patrick Vieira og Emmanuel Petit, og 21-åringen skal ha fortalt sin far at det i hvert fall ikke er aktuelt å gå til Manchester City for å sitte på benken.

Grunnen til at han kommer med den kommentaren er muligens lett å forstå. Det å sitte på benken i en Premier League-toppklubb er i hvert fall en historie Kevin De Bruyne er kjent med. Chelsea-tilværelsen ble ikke som planlagt for den belgiske stjernen, som i januar i år forlot engelsk fotball til fordel for tyske Wolfsburg. Nå kan han være på vei tilbake, skal en tro Daily Star. De mener i hvert fall å vite at nettopp Manchester City skal ha 23-åringen på toppen av sin januar-ønskeliste.

Ronald Koeman og Southampton kommer trolig også til å være aktive i januar. Ryktene rundt Wesley Sneijder har svirret lenge, men ettersom de to nederlenderne har samme agent har det kommet tydelig frem at Saints-sjefen vet at Galatasaray-stjernen blir for dyr. Dermed er Manchester City også blitt nevnt i forbindelse med hans signatur, men nå melder The Mirror at tyrkerne skal være villig til å møte alle hans kontraktskrav. Dermed blir det nok ingen overgang for Oranje-stjernen i det kommende vinduet.

Ønskelister skrives i disse dager over hele verden, og øverst på mange av dem står nok navnet Mats Hummels. Den tyske stopperstjernen befinner seg i et Borussia Dortmund-lag som utrolig nok ligger på nedrykksplass i Bundesliga, men har allikevel en prislapp på nærmere 500 millioner kroner. Det skal ikke skremme Manchester United, Liverpool og Arsenal, og etter at 26-åringen denne helgen kalte sitt lag «patetisk» har spekulasjonene om en januarovergang ifølge The Mirror på ny blusset opp.

Tottenham bør og må jo alltid også nevnes når det handler om overgangsrykter. Og selv om Harry Kane har begynt å levere på bestilling for hovedstadsklubben er det trolig spissplassene som skal forsterkes når Mauricio Pochettino trer ut på sitt første januarvindu som Spurs-sjef. Ifølge Daily Mail skal nå interessen for eks-klubben SouthamptonJay Rodriguez ha kjølnet, og i stedet sikter man seg inn på en 280-millionersovergang for WBASaido Berahino.