Daniél Rougé Madsens oppskrift på bakt due
Her er oppskriftene fra «Helt vilt».
Stig Henrik Hoff og Daniél Rougé Madsen var på duejakt ved Mjøsa i søndagens «Helt vilt».
Her er alle oppskriftene fra programmet.
Krepsesuppe
- 40 stk kreps, levende
- 1 dl rapsolje
- 2 stk vårløk, kuttet i biter
- 2 stk gulrot, små terninger
- 1 stk kepaløk, små terninger
- 1 stk stangselleri
- 4 stk tomat, terninger
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 dl coqnac
- 1 dl pernod
- 7 dl kremfløte
- 2 klyper cayenne
- 1 bunt dill
- 1 bunt gressløk
- 4 stk runde surdeigbrød, 20 cm i diameter (små runde/stort rundstykke)
Ha i vann, salt og dill i kasserollen. Kok opp. Blansjer krepsen i 2 minutter. Ha i kaldt vann. Rens krepsen.
Ha i olje, krepseskall og 1/3 av gulrot, vårløk, løk, selleri og hvitløk i en stor kasserolle og flamber med cognac. Ha i pernod, kremfløte, cayenne og ½ av tomatene. La dette redusere i 30 minutter. Sil av i en ny kasserolle. Kok med resten av grønnsakene i 10 min. Legg kreps og urter i skålene og hell varm suppe over.
Bakt due med bokhvetepannekaker, roquefortkrem og pære og sellerirelish
- Due-kebab
- 2 ss rapsolje
- 8 stk duebryst og skrog
- 1 stk sjalottløk
- 2 dl madeira
- 2 ss smør
Brun skrogene godt i en stekepanne. Etter 2 minutter ha i løk og madeira. Reduser til halvparten. Sil av i en kasserolle og ha i smør. Ta brystene og tre på et spyd. Ha på salt og pepper. Grill i 3 minutter. La hvile i 3 minutter. Kutt i skiver.
Bokhvetepannekaker
- 2 dl melk
- 2,5 dl eplesider
- 3 stk egg
- 5 g salt
- 25 g hvetemel
- 60 g bokhvete mel
- 43 g rugmel
Bland all væsken og ha i det tørre. La pannekakerøren hvile i 20 minutter. I en panne pensle et tynt lag med smør og ha i røren. Du skal få ca. 35 pannekaker ut ifra denne røren. Kan justeres med vann om røren virker litt tykk.
Roquefortkrem
- 200 g philadelphiaost
- 30 g roquefort
- Fløte
- Salt og pepper
- Kjør i en hurtighakker med litt fløte
- Pære og sellerirelish
- 4 ss demerasukker
- 1 dl sherryeddik
- 1 ss ingefær, revet
- 1 klype cayenne
- 1 klype salt
- ½ stk rødløk, små terninger
- 3 stk selleristenger, skrelt, store terninger
- 3 stk pærer, skrelt, frøfritt, store terninger
Ha i sukker, eddik og krydder i en kasserolle. Ha i all løken og halvparten av selleri og pærer. La dette småkoke i 15 minutter. Ha i resten og la det koke i 10 minutter til. Avkjøl.
Ved servering fyll pannekakene med alle garnityrene og en salat på pære, selleri og stekt sopp.