Daniél Rougé Madsens oppskrift på bakt due

Her er oppskriftene fra «Helt vilt».

Stig Henrik Hoff og Danièl Rougè Madsen lagde duerett i «Helt vilt». Foto: TV 2
Stig Henrik Hoff og Danièl Rougè Madsen lagde duerett i «Helt vilt». Foto: TV 2

Stig Henrik Hoff og Daniél Rougé Madsen var på duejakt ved Mjøsa i søndagens «Helt vilt».

Her er alle oppskriftene fra programmet.

Krepsesuppe

  • 40 stk kreps, levende
  • 1 dl rapsolje
  • 2 stk vårløk, kuttet i biter
  • 2 stk gulrot, små terninger
  • 1 stk kepaløk, små terninger
  • 1 stk stangselleri
  • 4 stk tomat, terninger
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 dl coqnac
  • 1 dl pernod
  • 7 dl kremfløte
  • 2 klyper cayenne
  • 1 bunt dill
  • 1 bunt gressløk
  • 4 stk runde surdeigbrød, 20 cm i diameter (små runde/stort rundstykke)

Ha i vann, salt og dill i kasserollen. Kok opp. Blansjer krepsen i 2 minutter. Ha i kaldt vann. Rens krepsen.

Ha i olje, krepseskall og 1/3 av gulrot, vårløk, løk, selleri og hvitløk i en stor kasserolle og flamber med cognac. Ha i pernod, kremfløte, cayenne og ½ av tomatene. La dette redusere i 30 minutter. Sil av i en ny kasserolle. Kok med resten av grønnsakene i 10 min. Legg kreps og urter i skålene og hell varm suppe over.

Bakt due med bokhvetepannekaker, roquefortkrem og pære og sellerirelish

  • Due-kebab
  • 2 ss rapsolje
  • 8 stk duebryst og skrog
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 dl madeira
  • 2 ss smør

Brun skrogene godt i en stekepanne. Etter 2 minutter ha i løk og madeira. Reduser til halvparten. Sil av i en kasserolle og ha i smør. Ta brystene og tre på et spyd. Ha på salt og pepper. Grill i 3 minutter. La hvile i 3 minutter. Kutt i skiver.

Bokhvetepannekaker

  • 2 dl melk
  • 2,5 dl eplesider
  • 3 stk egg
  • 5 g salt
  • 25 g hvetemel
  • 60 g bokhvete mel
  • 43 g rugmel

Bland all væsken og ha i det tørre. La pannekakerøren hvile i 20 minutter. I en panne pensle et tynt lag med smør og ha i røren. Du skal få ca. 35 pannekaker ut ifra denne røren. Kan justeres med vann om røren virker litt tykk.

Roquefortkrem

  • 200 g philadelphiaost
  • 30 g roquefort
  • Fløte
  • Salt og pepper
  • Kjør i en hurtighakker med litt fløte
  • Pære og sellerirelish
  • 4 ss demerasukker
  • 1 dl sherryeddik
  • 1 ss ingefær, revet
  • 1 klype cayenne
  • 1 klype salt
  • ½ stk rødløk, små terninger
  • 3 stk selleristenger, skrelt, store terninger
  • 3 stk pærer, skrelt, frøfritt, store terninger

Ha i sukker, eddik og krydder i en kasserolle. Ha i all løken og halvparten av selleri og pærer. La dette småkoke i 15 minutter. Ha i resten og la det koke i 10 minutter til. Avkjøl.

Ved servering fyll pannekakene med alle garnityrene og en salat på pære, selleri og stekt sopp.

Mer innhold fra TV 2