Deilas seiersrekke tok slutt

Ronny Deilas Celtic hadde vunnet åtte seriekamper på rad, men i siste kamp før julefeiringen endte det med 1-2-tap borte mot Dundee United.

TAPTE PÅ BORTEBANE: Ronny Deila og Celtic klarte ikke å hente inn Dundees ledelse. Kampen endte med 1-2-tap for Deilas mannskap.

Glasgow-laget hadde mulighet til å skaffe seg en virkelig luke i toppen av tabellen da det tok turen til Dundee. Men i siste kamp før julegavene skal åpnes havnet Celtic i trøbbel. Bare fire minutter var spilt da Nadir Ciftci sendte vertene i ledelsen.

Etter hvilen fortsatte Ciftci å skape trøbbel for serielederne. Da 65 minutter var spilt løftet han ballen mot bakre stolpe, hvor en umarkert Stuart Armstrong enkelt kunne heade inn 2-0.

Celtic skapte ny spenning i kampen to minutter før full tid, da Leight Griffiths reduserte. På overtid fikk samme mann en god mulighet til å berge ett poeng, men skuddet hans gikk da i stolpen og ut.

Stefan Johansen spilte som vanlig hele kampen for Celtic.

For Dundee United betyr seieren at laget klatrer til 2.-plass på tabellen. Avstanden opp til Celtic er nå fire poeng. (©NTB)