I EN EGEN KLASSE: Kjetil Jansrud. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN.
I EN EGEN KLASSE: Kjetil Jansrud. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN.

– Det Jansrud gjør er helt unikt

Tok sin fjerde seier for sesongen i Val Gardena.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Val Gardena/Oslo (TV 2 Sporten): Den smått utrolige sesongen til Kjetil Jansrud bare fortsetter.

Fredag ble det «bare» andreplass i utfor, men lørdag var han tilbake på det høyeste trinnet på seierspallen etter å ha gått helt til topps i super-G-rennet i Val Gardena.

Det er nordmannens fjerde seier for sesongen og sjette pallplassering.

– Dette føles veldig deilig. Jeg var spent, så det var deilig å komme i mål og se grønn tid. Det er absurd, og veldig, veldig deilig. Jeg går vel egentlig rundt og forventer at det ikke skal holde, men så fortsetter jeg å levere bra resultater. Det er ekstremt deilig, sier han til TV 2 etter at seieren er et faktum.

– Han er i en særklasse
Fire seire og vi har ikke engang kommet til juleferien - sjelden har man sett en lignende sesongstart for en norsk alpinist.

– Dette er jo helt vanvittig. Han er i en særklasse best - han er i en egen klasse. Dette er på nivå med Aksel Lund Svindal på sitt beste, og det er sikkert ikke vanskelig å sammenligne med det Hermann Maier gjorde på sitt beste, heller. Det er riktignok tidlig i sesongen, men ingen er jo i nærheten, sier TV 2s alpinteksper Lars Elton Myhre.

Italienske Dominik Paris tok andreplassen på hjemmebane, mens Hannes Reichelt, Jansruds rival og store utfordrer i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen, tok tredjeplassen.

Jansrud ledet super-G-cupen 40 poeng foran Reichelt etter å ha vunnet super-G-rennet i Lake Louise og blitt nummer to i Beaver Creek, og øker nå ledelsen til østerrikeren ytterligere.

Femte mestvinnende nordmann
Ifølge Elton Myhre er det langt fra usannsynlig at Jansrud holder den utrolige resultatrekken gående også i de kommende månedene.

– Det er jo ingen grunn til at han ikke skal kunne fortsette på dette nivået. Januar har jo tradisjonelt vært litt vanskelig for de norske, men jeg ser ikke noe som skulle kunne stoppe ham fra å prestere på dette nivået også utover sesongen, sier han.

Søndag står storslalåm på menyen, og ikke overraskende skorter det ikke på selvtillit før den øvelsen.

– Jeg går inn med stor selvtillit, men det har fungert dårlig til nå i år. Å gjøre noe ekstraordinært blir vanskelig, men jeg gleder meg og skal stjele så mange poeng fra Hirscher som mulig, sier han.

Med syv verdenscupseire totalt i karrièren begynner Jansrud for alvor å nærme seg de aller største i norsk alpinthistorie. Bare fire har tatt flere seire i det gjeveste selskapet, og Jansrud deler femteplassen på listen med Atle Skårdal og Finn Christian Jagge.