I DÅRLIG LYS: Tarje Nordstrand Jacobsen mener Molde feilaktig er stilt i et dårlig lys.  Foto: Per Tormod Nilsen / NTB scanpix
I DÅRLIG LYS: Tarje Nordstrand Jacobsen mener Molde feilaktig er stilt i et dårlig lys.  Foto: Per Tormod Nilsen / NTB scanpix

– Svært uheldig for Molde Fotballklubb

Tarje Nordstrand Jacobsen mener Molde feilaktig er dratt inn i TV 2s Jim Solbakken-avsløring.

BAKGRUNN: Jim Solbakken betalte reise for Senegal-sjef

I forbindelse med TV 2s avsløringer mandag, føler Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen at Molde er satt i et dårlig lys.

I en e-postutveksling mellom Solbakkens regnskapsfører og Jon Thorstensen bekrefter Solbakken via sin regnskapsfører at han har lagt ut penger for representanter fra Senegals landslag. I e-postene blir det også hevdet at det er ”Molde/Jim” som jobber sammen om dette.

«Det var avgjørende for en overgang til Man Utd for Mame at han var med A-landslaget, ved å hente landslagstreneren til Norge mente Molde/Jim sjansen for landslagsspill for Mame ville øke. Det er derimot klart at utgiftene skal deles 50/50, og korrigeres i endelig oppsett.», står det blant annet i en e-post.

– Svært uheldig
Tarje Nordstrand Jacobsen reagerer spesielt på måten saken ble fremstilt i TV-sendingen mandag kveld.

– Saken er i og for seg grei. Men introen til saken har satt Molde i et dårlig lys. Og så er det er svært uheldig for Molde Fotballklubb at dere kjører denne saken uten å ha tilsvar, sier Molde-direktøren.

Mens Jim Solbakken i sitt regnskap etter oppgjøret for Mame Biram Diouf-salget har skrevet av 10.658 kroner for en reise for Senegals ”landslagstrener Kandiji Aliu”, mener Nordstrand Jacobsen at det var en helt annen representant fra Senegal som var på besøk.

Ble varslet om sak fire dager før
Det hører med til historien at Nordstrand Jacobsen allerede fredag i forrige uke ble varslet om at TV 2 satt på en e-postutveksling mellom Jim Solbakkens regnskapsfører Bjørnar Bjåstad og Jon Thorstensen, der det ble hevdet at Molde og Jim Solbakken betalte Senegals landslagssjef for å få Mame Biram Diouf inn på landslaget.

Nordstrand Jacobsen ønsket da å få se dokumentasjonen, noe vi kontaktet ham angående, mandag morgen. Etter gjentatte forsøk på å få kontakt, svarte Molde-direktøren på TV 2s henvendelser først mandag ettermiddag. Han fikk også tilsendt dokumentasjonen han hadde etterlyst.

Kom med tilsvar
Etter en samtale med TV 2, var det enighet om at han skulle komme med tilsvar til saken innen 18.45. Dette gjorde han – og Molde-direktørens uttalelse stod nedskrevet i nettsaken, i tillegg til at den ble opplest i TV-sendingen.

Nå ønsker uansett Molde-direktøren å komme med ytterligere kommentarer.

– I slutten av mai 2009, knappe to måneder før Mame Biram Diouf ble solgt, så var den tekniske direktøren i Det senegalesiske fotballforbundet i Norge, sier Nordstrand Jacobsen.

– Han var invitert til Norge, og han ønsket selv å komme. Men han ble invitert av Molde og Sandefjord. Man må bli invitert til Norge for å få visum, forklarer han videre.

– Fikk sparken
– Han betalte reisen sin selv, og han var i Molde, han var med Molde til Bergen, han var på Østlandet og han var i Sandefjord.

– Denne tekniske direktøren – som også var konstituert landslagstrener på det tidspunktet – han heter Amsatou Fall, sier Molde-sjefen, før han fortsetter:

– Fall fikk sparken i Senegal en måned seinere. Det ble utnevnt en ny landslagstrener, og det var han var den som tok ut landslagtroppen til privatkampen mellom Kongo og Senegal, der både Mame Biram Diouf og Makhtar Thioine debuterte.

– Hadde dere vært i kontakt med ham?

– Aldri. Undertegnede møtte han for første gang i Paris.

– Når det gjelder personen som var nevnt i TV 2s reportasje, så kan ikke vi finne noe som helst på ham, bortsett i fra at det kan tyde på at han var i Norge – og blant annet i Molde – sommeren 2008, for å se på treningene og besøke de senegalesiske spillerne. Men vi har ikke hatt noe med hans reise og opphold å gjøre.