Norge ishockeygutter tapte mot Sveits

Et debutantpreget Norge røk i forlengningen.

TAPTE: Patrick Thoresen (i midten) – her avbildet tidligere i år – sikret 2-2 ved full tid for Norge, men laget tapte for Sveits overtiden. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / NTB scanpix

Det norske ishockeylandslaget holdt Sveits til uavgjort etter ordinær tid, men måtte gi tapt i forlengningen. Det sveitsiske landslaget vant 3-2 fredag.

Ishockeygutta kom sent i gang. Laget var preget av mange debutanter, som ble varm i trøya utover i kampen.

Inti Pestoni sørget for sveitsisk ledelse allerede etter to minutter, en ledelse som ble økt til 2-0 av Severin Blindenbacher fire minutter ut i annen periode.

Etter halvspilt kamp begynte Norge opphentingen. Stavanger Oilers-spiller Tommy Kristiansen reduserte assistert av Daniel Sørvik og Henrik Ødegaard, før Patrick Thoresen utlignet før annen periode var over.

I tredje periode skjedde det lite, og det var duket for forlengning. Tre minutter ut i fjerde periode sendt Denis Hollenstein med sin scoring Sveits til finale i landslagsturneringen mot Hviterussland.

Norge møter Slovakia i bronsekamp lørdag. (©NTB)