ØNSKET I LIVERPOOL: Liverpool-ledelsen håper en halv milliard kroner vil være nok til å få Karim Benzema til klubben. REUTERS/Jon Nazca
ØNSKET I LIVERPOOL: Liverpool-ledelsen håper en halv milliard kroner vil være nok til å få Karim Benzema til klubben. REUTERS/Jon Nazca

Fotballryktene:
– Dette kan bli Liverpools nye spiss

Og Arsenal er i ferd med å sikre seg «Kroatias Xavi».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Deilig er den himmel blå, lyst det er å se derpå. Hvor de gylne stjerner blinker. Hvor de smiler. Hvor de vinker.

Så spørs det hvilke stjerner som vinker farvel til sine klubber på nyåret, og hvor de tar med seg alle julegavene og resten av flyttelasset sitt.

For når kalenderen for 2014 er kastet og den for 2015 er funnet frem. Da får vi svar på alle de spørsmål vi har hatt de siste månedene. For da har klubbene 31 dager på seg til å få spillerstallene sine slik de ønsker for siste del av sesongen.

En klubb som ikke kommer til å ha julefri, er Liverpool. Der skal det inn med spillere. Ingen vet når Daniel Sturridge blir frisk igjen, og siden ingen andre spisser er i stand til å score mål i klubben, så er det ingen overraskelse at det letes etter angripere. Nå melder Daily Express at Brendan Rodgers vil legge over en halv milliard kroner på bordet for Real Madrids Karim Benzema. Han har i hvert fall scoret mål på et brukbart nivå tidligere.

Rodgers tror også at han har funnet den nye Steven Gerrard. 34-åringen har denne sesongen begynt å se ut som en 34-åring på banen, og Rodgers har nå sett seg ut Aston Villas Fabian Delph som mannen som skal erstatte veteranen, skriver Daily Mirror. Delphs kontrakt går ut til sommeren, og Villa vil nok prøve å få litt penger for landslagsmannen ved å selge ham i januar.

Jozy Altidore har ikke scoret i Premier League på over ett år, men amerikaneren er likevel ønsket i franske Lille, skriver Sunderland Echo. Ligue 1-klubben sliter selv med scoringsvegring, og Liverpool ønsker å hente belgieren Divock Origi til Anfield i januar for å få inn en som kan score for dem. Origi, som nylig ble buet av banen av Lille-fansen fordi han ikke har scoret mål siden september.

Manchester United er en annen klubb som jobber knallhardt med forsterkninger på nyåret. Men noen milliardovergang for Gareth Bale ser ikke ut som at er så aktuelt i januar. For Manchester Evening News skriver at Louis van Gaal har drøyt 300 millioner kroner til å handle for på nyåret. Og de pengene er øremerket forsvarere og midtbanespillere. Ifølge avisen er Kevin Strootman og Ron Vlaar de heteste kandidatene for de røde djevlene. Men det spørs om de får begge de to for 300 millioner.

Tidligere har Mats Hummels sagt at han ikke er noe lysten på en overgang til Manchester United. Ifølge Daily Star sier nå Diego Godin det samme. Da er det kanskje ikke så rart at van Gaal er begynt å lete andre steder etter midtstoppere. Daily Express skriver at Valencias Nicolas Otamendi skal være det nye førstevalget.

Det har gått rykter om Wesley Sneijder til Southampton en stund. Nå kommenterer Ronald Koeman ryktene for første gang. Og Southampton-manageren innrømmer at han er interessert i landsmannen, men innser samtidig at 30-åringens lønnskrav er umulig for The Saints, skriver Daily Mail.

Arsenal skal være i samtaler med Marcelo Brozovic, etter at The Gunners skal ha kommet med et bud på Dinamo Zagreb-spilleren. Ifølge Vecernji skal det første budet ha blitt avslått, men partene var så nær hverandre at klubben lot Arsenal starte forhandlinger med spilleren selv. Nordlondonerne har vært koblet til «Kroatias Xavi» i lang tid, og nå kan det se ut til at overgangen faktisk kan gå i orden. 

Hector Bellerin var Arsenals fjerdevalg som høyreback i sommer. Men utlån av Carl Jenkinson, skade på Mathieu Debuchy og Calum Chambers vikartjeneste i midtforsvaret, har gjort at den unge spanjolen har fått noen sjanser. Og 19-åringen har slett ikke gjort seg bort. Nå skal Bayer Leverkusen ha kontaktet The Gunners med tanke på å kjøpe Bellerin, skriver London Evening Standard. Men det er lite trolig at Arsene Wenger er villig til å la unggutten gå.

Noen spillere biter seg bare fast. West Ham har i en årrekke prøvd å kvitte seg med Carlton Cole, men spissen er fortsatt i klubben. Denne sesongen er det blitt en eneste kamp for 31-åringen. Likevel hevder han at han ønsker å bli værende på Boleyn Ground, skriver London Evening Standard.

Wolverhampton hadde ikke veldig suksess sist de hentet en islending fra norsk fotball. Det er ikke blitt mange kampene for Björn Bergmann Sigurdarson etter overgangen fra Lillestrøm, men det har ikke skremt ulvene. For nå er de på tokt i Tippeligaen igjen. Birmingham Mail skriver at klubben ikke er langt unna å signere midtbanespilleren Gudmundur Thorarinsson fra Sarpsborg 08.