STRAFFES: Mario Balotelli la ut det innfelte bildet på Instagram for to uker siden. Det likte FA svært dårlig. Foto: Scanpix/skjermdump fra Instagram
STRAFFES: Mario Balotelli la ut det innfelte bildet på Instagram for to uker siden. Det likte FA svært dårlig. Foto: Scanpix/skjermdump fra Instagram

Balotelli utestengt i én kamp for Instagram-bilde

Liverpool-spissen må også punge ut 250 000 kroner etter det omstridte bildet.

Liverpool-spiller Mario Balotelli har fått én kamps karantene av det engelske fotballforbundet (FA) etter sin mye omtalte Instagram-post for vel to uker siden.

Dermed mister urokråka helgens Premier League-kamp mot Arsenal.

I tillegg må italieneren betale en bot på 250 000 kroner, melder The Telegraph. Balotelli er også pålagt å delta på et kurs i regi av FA.

FA mener bildet er rasistisk og antisemittisk, og dermed et brudd på den såkalte regel E3.

Balotelli legger seg langflat og sier han ikke vil anke dommen.

– FAs avgjørelse har gjort det klart for meg at det jeg gjorde var galt. Jeg beklager at mine lagkamerater og Liverpool-supporterne må straffes for noe som jeg har gjort og nå angrer på. Jeg akter å følge FAs beslutning og skal sørge for at det aldri skjer igjen, skriver han på sin Twitter-profil.

Reagerte på jøde-tekst

Bildet – som for lengst er slettet fra Balotellis Instagram-profil – viser ironisk nok Nintendo-figuren Super Mario med budskapet «Ikke vær en rasist», samt en rekke eksempler på hvor multikulturell tv-spillhelten er.

Nederst på bildet sto imidlertid teksten som fikk FA til å reagere:

«...spenst som en svart mann og samler mynter som en jøde».

Det gikk ikke mange minuttene før Instagram-bildet ble slettet fra Balotellis profil. Like etterpå fulgte han opp med en melding på Twitter.

– Moren min er jøde, så kan alle være snill å holde kjeft.

Det ble opprinnelig spekulert i at Balotelli kunne få hele fem kampers utestengelse, ettersom dette er minimumsstraffen for rasismerelaterte regelbrudd. 

– Jeg tenkte det var morsomt

Balotelli beklaget for øvrig bildet også dagen etter han hadde postet det.

– Jeg beklager dersom jeg fornærmet noen. Posten var ment å være anti-rasistisk med humor. Jeg forstår nå at den kan oppfattes motsatt tatt ut av kontekst. Ikke alle meksikanere har bart, ikke alle svarte hopper høyt, og ikke alle jøder elsker penger. Jeg brukte en tegning noen andre har laget fordi den har Super Mario, og jeg tenkte at det var morsomt og ikke støtende. Igjen, jeg beklager.

Balotelli har den siste tiden slitt med en lyskeskade og var ikke med i onsdagens ligacupkamp mot Bournemouth.