EPO-SEIER: Mauro Santambrogio jublet for seier på den 14. Giro-etappen i 2013. Det viste seg i ettertid at prestasjonen ikke skyldtes naturlige årsaker, og nå har han sannelig prestert å avlegge nok en positiv prøve - mens han sonet for gamle synder. AP Photo/Gian Mattia D'Alberto
EPO-SEIER: Mauro Santambrogio jublet for seier på den 14. Giro-etappen i 2013. Det viste seg i ettertid at prestasjonen ikke skyldtes naturlige årsaker, og nå har han sannelig prestert å avlegge nok en positiv prøve - mens han sonet for gamle synder. AP Photo/Gian Mattia D'Alberto

Dopingtatt testet positivt mens han sonet - skylder på ereksjonsproblemer

Mauro Santambrogio var noen uker unna comeback da han testet positivt igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den italienske syklisten Mauro Santambrogio er, i likhet med en rekke utøvere i en rekke idretter, tatt i doping.

Det som gjør hans tilfelle spesielt, er at han nå er dopingtatt for andre gang - mens han var utestengt for å ha dopet seg.

– Hadde ereksjonsproblemer

Syklisten hevder en tremåneders kur med Andriol (som er produktnavnet for testosteron) er årsaken til den positive dopingprøven. 

– Jeg har ingenting å skjule. Jeg ble testet, men jeg var under behandling med Andriol. Testosteron-nivået mitt var lavt og jeg hadde ereksjonsproblemer, og jeg hadde fertilitetsproblemer. Derfor fikk jeg en respt på Andriol, hevder Santambrogio overfor Cyclingnews.

Han trodde ikke det ville regnet som en positiv dopingprøve ettersom han alt var utestengt, ikke hadde lisens og fremdeles ikke hadde tatt en beslutning omkring sin egen sykkelfremtid.

– Før de tok blod- og urinprøven fortalte jeg dem om det, og viste dem resepten min. De tok også bilde av det. Det ble også skrevet på skjemaene at jeg hadde blitt behandlet med Andriol, forteller han.

Santambrogio avga også en positiv dopingprøve under Giro d'Italia i 2013, og nå som han har avlagt nok en positiv prøve risikerer han livestidsutengelse, skriver cyclingtips.

30-åringen ble testet utenfor konkurranse den 22. oktober, og UCI annonserte torsdag at A-prøven var positiv. Santambrogio har nå rett på å få B-prøven analysert.

Brukte EPO i 2013

Santambrogio testet positivt for EPO i fjor. Denne gangen har italieneren testet positivt for testosteron.

Han syklet for Vini Fantini da han ble tatt, og var i ferd med å gjennomføre sin beste sesong noen gang. Han hadde blant annet vunnet GP Industria og Artigianato di Larciano, en andreplass i Giro del Trentino, tredjeplass Trofeo Laigueglia og topp sju-plasseringer i Gran Premio Città di Camaiore, Tour de San Luis og Tirreno-Adriatico.

Sesongen før var han lagkamerat med Thor Hushovd i BMC. Nordmannens første sesong for laget, var Santambrogios siste.

Oppturen, som det viste seg at ikke hadde en naturlig forklaring, kom etter at han meldte overgang til Vini Fantini.

Kunne returnert i november

I Giroen, som ble hans siste ritt før han ble tatt, endte han opp med seier på den 14. etappen og en niendeplass totalt. De resultatene mistet han naturlig nok etter den positive dopingprøven.

Santambrogio risikerte to års suspensjon, men samarbeidet med dopingetterforskerne og fikk redusert straff.

Hun kunne opprinnelig returnert i november, men den positive dopingprøven bare uker før han kunne returnere har nå satte en stopper for comebacket.

Han er midlertidig utestengt som følge av den positive prøven, og om B-prøven også er positiv, forklaringen hans ikke blir godtatt og han blir dømt nok en gang, så er det tvilsomt at Mauro Santambrogio blir å se i et sykkelfelt igjen på lang, lang tid.

– Hvor dum går det an å være

Det er sannsynligvis Bauke Mollema glad for. Belkin-kapteinen går knallhardt ut mot italieneren på Twitter.

– Hvor dum går det an å være, Santambrogio!! Utrolig og trist at lag fremdeles gir disse idiotene kontrakter, mens mange gode og rene ryttere må gi seg, freser Mollema.