Tirsdag kokte det rundt Martin Ødegaard. Igjen. Først var han angivelig klar for Bayern München.

Dette avkrefter Hans Erik Ødegaard overfor TV2 i dag.

Videre rapporterte VG at duoen besøkte Arsene Wenger & Co. i Arsenal. Dette ønsker ikke pappa å kommentere.

Kan skrive kontrakt i dag

I dag fyller vidunderbarnet fra Drammen 16 år – og er dermed med gammel nok til å kjøre moped. Og skrive under for Real Madrid. Eller Bayern München. Eller Liverpool.

– Kommer dere til å signere en kontrakt med en storklubb i dag?

– Hvem vet? Man vet jo aldri, smiler Ødegaard.

– Helt oppriktig?

– Nei, vi gjør nok ikke det. Men dette blir å kommentere og prate om ting vi har valgt å ikke gå inn på.

Bursdag

Men nå er altså fotballverdens mest omtalte reisefølge tilbake i Norge. I dag blir det en rolig feiring hjemme i Drammen:

– Det blir vel en middag og litt gaver.

– Hva har du kjøpt?

– Det vet jeg faktisk ikke helt. Jeg har heldigvis en kone som tar seg av litt slike ting, sier Ødegaard.

Selv har han tatt seg av klubb-besøkene. Det har gått i ett siden pappa var med å rykke opp med Mjøndalen som assistenttrener i slutten av november:

– Vi har valgt å ikke si bidra til mer oppmerksomhet, flere rykter og mer støy. Jeg har lest at han har vært klar for 10 klubber. Så vidt jeg vet har det ikke skjedd ennå.

Juleferie

Etter det TV2 erfarer er det ikke planlagt flere turer i 2014. Men det har lenge vært kjent at Ajax har ønsket Martin Ødegaard på treningsfeltet i Amsterdam tidlig på nyåret.

– Jeg vil ikke snakke for mye om timeplanen vår framover. Men det jeg kan si er at for Martin er det snart juleferie. Og for meg er det jobb. Jeg har kun fri 1. og 2.dag. Sånn har det alltid vært, sier Ødegaard, som jobber i en dressbutikk i Drammen.

Marca: – Ba om mer tid

På spillerens 16-årsdag melder den spanske storavisen Marca, som tidligere har skrevet at Real Madrid forventet å få et Ødegaard-ja før fødselsdagen, at familien har bedt om mer tid.

Ifølge avisen tok Hans Erik Ødegaard selv kontakt med klubbstyret og ba om muligheten for en utsettelse av fristen, slik at de kan evaluere alle alternativer.

Real Madrid skal ha kommet med et lukrativt tilbud og tilbudt Strømsgodset en kompensasjon for spilleren.

Vis flere