REAGERER: Ubaydullah Hussain fordømmer skolemassakren i Pakistan. Foto: Ola Haram / TV 2
REAGERER: Ubaydullah Hussain fordømmer skolemassakren i Pakistan. Foto: Ola Haram / TV 2

Slik reagerer Ubaydullah Hussain på skolemassakren

Talspersonen for Profetens Ummah fordømmer drapene på skolebarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske islamisten Ubaydullah Hussain, som er talsperson for Profetens Ummah, sier til TV 2 at han fordømmer tirsdagens skolemassakre i Pakistan.

– Vi fordømmer dette angrepet slik som det afghanske Taliban har gjort. I islam er det ikke tillatt å drepe barn, og vi ser på denne hendelsen som tragisk selv om vi ikke har alle detaljene rundt dette angrepet. Samtidig fordømmer vi også den brutale offensiven fra det pakistanske militæret mot muslimer i Nord-Pakistan, sier Hussain.

I dag er det landesorg i Pakistan, og 132 skolebarn gravlegges i Peshawar. Hussain, som i oktober ble frifunnet for indirekte oppfordring til terror, sier at han tenker på de drepte barna.

– Våre tanker går til disse barna, samt alle muslimer rundt omkring i verden som lider, sier islamisten som tidligere blant annet har hyllet drapet på en britisk soldat, støttet halshugging og blitt dømt for trusler mot to journalister.

Tirsdagens skoleangrep ble også fordømt av Taliban i Afghanistan, som mener dette er et angrep på islam. Massakren på 141 elever og lærere har avdekket forskjellene som finnes i de to organisasjonene, til tross for de felles målene om å etablere en islamsk stat.

– De tilsiktede drapene på uskyldige mennesker, barn og kvinner går mot det grunnleggende i islam og disse kriteriene må tas hensyn til av alle islamske partier og enhver islamsk regjering, sa Zabihullah Mujahid, en av talsmennene i Taliban i Afghanistan, i en uttalelse tirsdag.

– Kan aldri forsvares

Imamen i Oslo-moskeen Islamic Cultural Centre (ICC) er blant de norske lærde som fordømmer drapene på sivile og uskyldige.

– Vi har vært vitne til en grusom handling utført av terrorister mot en skole i Peshawar i Pakistan. Jeg er i sjokk og har ikke ord til å beskrive denne grusomme handlingen. Vi er alle i sorg, sier imam Hamid Ali Farooq til NTB.

– Dette barbariske angrepet er noe av det verste som har skjedd mot barn, mot menneskeheten i nyere tid. Dette har ingen ting med muslimer eller islam å gjøre. Å drepe barn og uskyldige kan aldri forsvares i islams navn. En muslim kan aldri begå en så grotesk handling, sier imam Farooq.

Samtidig som Pakistan begraver sine døde barn etter terrorangrepet i Peshawar, demonstrerte mange pakistanere mot Talibans angrep.

Flere steder rundt om i Pakistan, blant annet i millionbyen Karachi, tok folk til gatene for å vise sin avsky mot terrorangrepet mot skolen i Peshawar der 132 barn og ni lærere ble drept. (TV 2/NTB)