Tyskland-Frankrike 24-24:

Det ble dramatisk da Tyskland og Frankrike spilte uavgjort 24-24 i håndball-EM tirsdag kveld. 

Tyskland hadde seks spillere på banen, samtidig som de egentlig hadde én spiller utvist. Dermed ble det én utespiller for mye på banen da de scoret en av sine mål.

– Frankrike ble snytt. Tyskland scoret ett mål med én spiller for mye på banen. Det var en formell feil, og det kommer ganske sikkert en protest fra Frankrike med mindre hele Frankrike sover og ikke har sett det, sier Ole Gustav Gjekstad.

Se situasjonen i videovinduet over!

– Det sitter et sekretariat som sitter to og en halv meter fra der den tyske spilleren løpe ut. Det er ganske utrolig at de ikke fikk med seg. Det var en formell feil som Frankrike ble straffet for. Det var det ene målet som Frankrike trengte, også hadde de også fått muligheten til å spille seks mot fire i angrepsspillet, fortsetter Larvik-treneren.

Sent tirsdag kveld bekrefter det franske landslaget at de har levert inn protest, ifølge Aftonbladet.

– Dommeren gjorde en stor feil, men jeg forventer ikke å få gjennomslag for protesten. Vi har levert den inn, og får beskjed i morgen tidlig, sier landslagssjef Alain Portes.

Tyskland sto uten poeng og mulighet til å spille semifinale. For Frankrike kan poengtapet derimot få store konsekvenser. Med seier til Sverige og Montenegro er det franske laget nå på fjerdeplass i gruppen før siste kamp.

– Det må komme en protest. Noe annet ville vært galskap. Frankrike er nå avhengig av andres resultater. Det vil overraske meg veldig om de ikke leverer en protest, sa Gjekstad, som forventer at Frankrike vil få en omkamp.

– Jeg kan ikke skjønne annet enn at omkamp må være konsekvensen. Hadde det vært en vurderingsfeil fra dommerne, så hadde de ikke fått det, men dette må sekretariatet se og ta tak i. Det er ganske lett å se på videoen hva som har skjedd. Der var det seks hvite spillere. Skulle de hatt seks spillere, så måtte en av dem hatt en gul trøye. Altså byttet med målvakten, og tatt på seg den gule keepertrøya. I og med at det er seks utespillere, så er dette ganske klart en feil, sier Gjekstad.

TV 2s Stig Nygård regner med det europeiske håndballforbundet nå vil få en skikkelig utfordring.

– Det blir veldig interessant hvordan de skal løse dette, for å få lik hvile inn mot semifinaler så skal begge grupper spilles samtidig i morgen. Dermed må dette gjøres før den siste kampen. Hvordan de har tenkt å løse det, hvis det blir en omkamp eller hvis det ikke blir det. Hvis Frankrike har fått dette med seg, så har EHF en skikkelig hodepine, sier Nygård.

Vis flere