HVA KAN DET VÆRE?: Er det en hai, en hval eller rett og slett bare en båt som har beveget seg i midten på Google Earth-bildet? Foto: Google Earth
HVA KAN DET VÆRE?: Er det en hai, en hval eller rett og slett bare en båt som har beveget seg i midten på Google Earth-bildet? Foto: Google Earth

Ingen skjønner hva det mystiske sjømonsteret i Google Earth er

Ingeniøren Pita skulle bare finne hytta i Google Earth. Da oppdaget han noe mystisk.

I Google Earth finnes det mye spennende å se på, som ukjente pyramider, kirker formet som peniser, og ikke minst: En monsterkanin.

Nå er det en ny figur som vekker oppsikt i Google Earth.

Det som kan se ut som et gigantisk sjømonster utenfor Oke Bay på New Zealand ble foreviget av tjenesten klokken 11.30 30. januar i år. 

Det var ingeniøren Pita Witehura som først oppdaget skapningen da han lette etter feriehuset sitt. Han sier til Daily Mail at han mener at vesenet, om man kan kalle det for det, ser ut til å være 12 meter langt.  

Han går ikke med på at det man ser på bildet er kjølvannet etter verken en båt etter en vannscooter. Han mener at den lange «stripen» vitner om noe større og tyngre.

– En maori ville kallt dette en «Taniva» (Troll, journ.anm.) siden det ikke ser ut til å være en hval, og den er altfor stor til å være en hai. Den beveger seg for fort og snur seg for brått til å være en hval, sier han.

Nekter for at det er en båt

Whitera er skråsikker på at det ikke er en båt som var årsaken til det man ser på bildene. Det er ingen hvite krusninger å se.

– Jeg så det for rundt ei uke siden. Vi har eiendom nær Oke Bay og jeg skal lage et strandhus der. Jeg zoomet inn, og fant dette, sier han. 

Og:

– Den er altfor bred til å være en hai, og den er altfor lang. Den må veie mye for å lage et slikt etterslep. 

Jublet for Loch Ness

I vår var det mange som var skråsikre på at Loch Ness-monsteret som dukket opp i Google Earth, men den gang ei.

Et bilde som viste krusninger i vannoverflaten like ved Dores i Skottland ble spredt som ild i tørt gress, men skuffelsen var stor blant Loch Ness-entusiastene da en ekspert kunne bevise at det var bare en liten båt.

Så gjenstår det å se hva det var Pita fant på sitt Google Earth-bilde.