NESTEN DREPT FOR HENNES KAMP FOR UTDANNING: Malala ofret nesten livet i kampen for utdanning i Pakistan. Foto: Ed States/Reuters
NESTEN DREPT FOR HENNES KAMP FOR UTDANNING: Malala ofret nesten livet i kampen for utdanning i Pakistan. Foto: Ed States/Reuters

Malala: – Mitt hjerte er knust

Malala Yousafzai ble nesten drept av Taliban i hennes kamp for utdanning. Nå har de drept et hundretalls elever i hjemlandet hennes. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malala har kjempet for barns rett til utdanning siden hun var 11 år gammel. I dag ble flere hundre elever drept i et angrep fra Taliban mot en pakistansk skole.

Malala Yousafzai har uttrykt at hun er hjerteknust over hendelsene i Pakistan på sin offisielle Facebook-side.

«Jeg er hjerteknust av dette uforståelige og kaldblodige terrorangrepet som utfolder seg i Peshawar. Uskyldige barn på skolen har ingenting å gjøre med noe så grusomt. Jeg fordømmer disse feige handlingene og står sammen med regjeringen og militæret som gjør en beundringsverdig innsats. Jeg, sammen med millioner av andre rundt i verden, sørger over disse barna, mine bror og søstre - men vi vil aldri bli beseiret.»

Malala Yousafzai har vært en aktiv stemme i Pakistan for barns rett til utdanning siden hun var elleve år gammel. Hun ble skutt i hodet som 15-åring av Taliban, men overlevde. Hun fikk medisinsk behandling i Birmingham hvor hun i dag bor med familien sin.

I år mottok hun Nobels Fredspris sammen med indiske Kailash Satyarthi for deres arbeid for barns rettigheter.

«Utdanning gikk fra å være en rettighet til å bli kriminelt», beskrev hun i sin fredspristale om hvordan det var når 400 skoler ble ødelagt av Taliban i området hvor hun bodde i Pakistan.

Kailash Satyarthi har twitret gjennom dagen, og uttrykker stor sorg over det som har skjedd.