Skoda er snart klar med tredje generasjon av storbilen Superb. Og den får et langt mer sportslig design enn tidligere.
Skoda er snart klar med tredje generasjon av storbilen Superb. Og den får et langt mer sportslig design enn tidligere.

Dette blir luksusbil for folket

Slik blir Skodas nye flaggskip.

Laster inn forumet...

Skoda har hatt stor suksess med sin største og mest påkostede modell - Superb. Den har vært med oss siden 2002 - mens dagens generasjon kom i 2009.

Det er ikke så lenge siden generasjon to fikk en facelift. Men nå har Skoda likevel begynt å aktivt tease den neste. Først sendte de ut et såkalt spionbilde - der bilen vises påført en masse kamuflasje for å ikke avsløre for mye av designet.

Nå har de valgt å slippe en skisse av bilen - som i langt større grad viser hva vi kan vente oss. Og det ser rett og slett veldig lovende ut!

Vi har testet råskinn-Skoda som ikke en gang selges ny i Norge ...

Strammere design

Det er tydelig at de vil gi den et langt mer sporty design enn tidligere.

Linjene er strammet mye mer inn - og det er kanter og vinkler i stedet for buer og bølger. Det går igjen både på panseret, i grillen, langs profilen, i fangeren og i lyktene.

Denne bilen ser rett og slett skikkelig aggressiv ut. Det vi ser her bidrar ikke akkurat til at forventningene til det Skoda lover skal bli deres beste bil noensinne blir noe lavere, for å si det sånn.

Konseptbilen VisionC har mye til felles med nye Superb.
Konseptbilen VisionC har mye til felles med nye Superb.
Konseptbilen er en firedørscoupe - og det er jo lov å håpe at det kommer en slik variant av Superb etterhvert.
Konseptbilen er en firedørscoupe - og det er jo lov å håpe at det kommer en slik variant av Superb etterhvert.

Les også: Nå ler vi ikke av Skoda lenger

RS-versjon

Hvis du synes designet virker kjent, er det nok ikke helt tilfeldig. Vi synes nemlig vi kan se mange likhetstrekk med en konseptbil vi har omtalt her på broom.no tidligere - nemlig Skoda VisionC.

Det var riktignok en firedørscoupe - mens Superb i utgangspunktet vil komme som kombi og stasjonvogn. Men mye av designen er likevel lik. Det er gode nyheter!

Kanskje får vi både en firedørscoupe og en RS-versjon av den nye Superben også. Begge deler vil være svært hyggelige tillegg i modellutvalget.

Les også: Superb: Nå får konkurrentene enda mer å stri med

Enda større 

Superb er en av de største og mest romslige bilene på markedet allerede. Bagasjerommet i stasjonsvognen rommer hele 633 liter.

Men tredje generasjon skal naturligvis bli enda større - og enda romsligere. Akselavstanden skal ha økt med hele 8 centimeter, det lover godt for den innvendige plassen. Samtidig skal vekten reduseres med opptil 75 kilo.

Skoda lover også et mer påkostet interiør enn tidligere, med mulighet for svært mye ekstrautstyr.

Se video: Denne familiebilen lurer deg trill rundt

Gunstige priser

Det kommer til å bli et rikt utvalg av motor- og utstyrsvarianter – og målet er som alltid å gjøre prislappen så overkommelig som mulig.

I dag kan du velge mellom 27 forskjellige kombinasjoner om du skal ha en ny Superb. Prisene starter på 290.000 kroner og strekker seg til godt over en halv million. Den dyreste har 170 hks dieselmotor, 4x4, DSG automatgir og L&K-utstyrsnivået.

Allerede i februar er det ventet at det skal slippes bilder og fakta om den nye bilen - og i mars vises den for første gang til publikum. Det skjer på bilutstillingen i Geneve.

Skal du kjøpe bruktbil? Sjekk ut Brooms bruktbilguide!