– Vi har vært i tett dialog med FDJ i lang tid nå, bekrefter sportsdirektør i Team Joker Gino van Oudenhove til TV 2.

Ifølge det uavhengige sykkelnettstedet procyclingstats.com skal Odd Christian Eiking fra Askøy sykle i FDJ-drakt fra neste august av.

– Vi er litt overrasket over at den informasjonen ligger ute allerede, fordi ingenting er signert og ingenting er klart, sier Oudenhove.

– Mest sannsynlig ender det med at Odd Christian sykler for FDJ fra 1. august neste år. Men han er nødt til å kjøre bra den kommende sesongen, slik som han gjorde i år. Jeg tror FDJ vil ta den endelige avgjørelsen så seint som i juni, fortsetter sportsdirektøren.

«BEVISET»: På nettstedet procuclingastats.com står Eiking allerede oppført på listen over FDJs ryttere. SKJERMDUMP: procyclingstats.com
«BEVISET»: På nettstedet procuclingastats.com står Eiking allerede oppført på listen over FDJs ryttere. SKJERMDUMP: procyclingstats.com

Eiking: – Passer meg bra
Eiking selv sier – i likhet med Oudenhove – at ingenting er bekreftet, men at det ligger an til et lagbytte i løpet av neste sommer.

– Det er ikke noe konkret enda, men det ligger vel litt i kortene ja, sier 19-åringen.

Han beskriver seg selv som en litt utradisjonell norsk syklist.

– Jeg er nok det, og jeg er veldig gald i fransk sykkelsport. FDJ er et bra lag for meg.

– Jeg er uansett klar over at jeg må prestere bra i første halvdel av sesongen for at dette skal bli en realitet, legger han til.

Kaggestad: – Svært spennende
TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad er ikke overrasket over at Eiking nå etter alt å dømme ender opp i det franske profflaget.

– Han er Norges kanskje mest spennende syklist, etter min mening. Han har kjørt veldig bra i år og hevdet seg som en av de bedre klatrerne, sier Kaggestad.

– Eiking har såpass spesielle kvaliteter at han nok er mer spennende enn for eksempel Kristoffer Skjerping og Sven Erik Bystrøm, selv om også de er svært talentfulle.

Stygg velt i Tour of Norway
I juli syklet Odd Christian Eiking etapperittet Giro Valle d'Aosta. 19-åringen imponerte stort i det som blir karakterisert som et av verdens tøffeste U23-ritt, og tok 2. plassen sammenlagt.

I Tour of Norway i mai imponerte han også stort, men på kongeetappen til Lillehammer deiset unggutten fra Askøy i asfalten.

– Jeg følte at verden raste sammen, uttalte Eiking til TV 2 den gang.

Har flyttet til Frankrike
Odd Christian Eiking blir langt i fra Team Jokers første profflageksport. Fra før av har de sendt Vegard Breen (24) til Lotto Belisol og fra neste år av skal Kristoffer Skjerping sykle for storlaget Garmin Sharp.

Det hører med til historien at Eiking allerede lært seg fransk. TV 2 er også kjent med at FDJ vurderer å tilby ham en trener som skal følge ham opp frem mot neste sommer.