Nå har Tesla begynt å ta superbil-skalpene!

Sjekk hvordan det går med Ferrarien!

Dette er nok bare en av de første av mange videoer som kommer til å bli lastet opp på youtube framover - av Tesla Model S P85D - som fliser andre biler i et spontant dragrace. Foto: youtube.com
Dette er nok bare en av de første av mange videoer som kommer til å bli lastet opp på youtube framover - av Tesla Model S P85D - som fliser andre biler i et spontant dragrace. Foto: youtube.com

Da Tesla Model S kom på markedet, med over 400 hk, ble det raskt klart at denne elbilen var noe helt annet enn vi hadde sett før. 

0-100 km/t gikk unna på 4,4 sekunder, som på papiret er akkurat likt med datidens BMW M5. 

Og ikke lenge etter at bilen var introdusert, dukket det opp en video, der Model S knuser en M5 i en akselerasjonstest. Hadde en kjørt videre, ville naturligvis BMW-en, med langt høyere toppfart, vist sin styrke og kjørt fra.

Les også: Tesla med 4x4 gir prisras på bruktmarkedet

4x4 og 700 hk!

Men elbiler handler ikke om toppfart. Tidligere har de egentlig ikke handlet om akselerasjon heller. Men det også har endret seg med Model S. Den viste at det var fullt mulig å ha en fullvoksen familiebil som går utelukkende på strøm - og likevel har sportsbilytelser.

Og i høst kom nyheten som nærmest sendte sjokkbølger gjennom bilindustrien. Da annonserte Tesla at de har en ny modell på gang. Og ingen hvilken som helst modell heller. Model S P85D er nemlig utstyrt med firehjulstrekk - og 700 hk! 

Det gir naturligvis en så avsindig akselerasjon, at selv en "vanlig" Model S Performance blir grundig parkert! 0-100 km/t tar kun 3,4 sekunder.

Les også: 2.000 kilometer i elbilsensasjonen

Raskest - med fem om bord

Men det er ikke bare andre Teslaer som blir frakjørt. Nå har det dukket opp et klipp på internett der den nye Model S P85Den kjører et lite dragrace mot en Ferrari 575 Maranello med V12-er på 515 hk. 

Det er en superbil god som noen – om enn noe aldrende. Den er også ganske langt unna Tesla på miljøvennlighetsskalaen.

Men dette er altså ingen konkurranse i å være mest miljøvennlig – bare i å være raskest. Og der er Teslaen overlegen. Og det med fem passasjerer om bord! I klippet kan en også høre hvordan de reagerte underveis...

Les også: Om tre år kan det være halv pris på superelbilen

Kommer flere ...

Førere av Teslaen er Allan Wong, en ung entrepreneur i 20-årene - som har tjent seg rik på å lage iOS-apper. Han er nok litt over middels interessert i bil, for han har nemlig en Lamborghini Aventador stående i garasjen – i tillegg til den nye Teslaen. Og han avslører at selv en av verdens aller råeste superbiler, også den med 700 hk og firehjulsdrift, sliter med å holde følge med D-en.

Først når de bikker 100-110 km/t begynner Lamborghinien å trekke fra, forteller Wong.

Det er med andre ord mye som tyder på at vi kan vente oss langt flere videoer på youtube - av intetanende superbileiere som får seg en lydløs, elbil-overraskelse. 

Klikk på videovinduet under for å se klippet:

Spiller ikke klippet på mobil/lesebrett? Klikk her

Les også: Så bra er Tesla med firehjulsdrift