Team Coop til topps i splitter ny langrennsøvelse

Aukland-gutta måtte se seg slått i Ski Classics-prologen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Livigno/Oslo (TV 2 Sporten): Lørdag var det duket for sesongens første av ni renn i Ski Classics-serien.

Og første renn var en nyskapning i skisporten: en prolog bestående av 15 kilometer klassisk for damene og en lagtempo for herrene.

I den sykkellignende øvelsen ble tiden på løper nummer to i lagtempoen lagt sammen med tiden til hvert lags beste kvinneløper for å kåre en vinner.

– Lagtempo var skikkelig moro
Team Coop, bestående av Bill Impola, Morten Eide Pedersen, Jimmie Johnsson og Oskar Svärd i herrenes renn, vant lagtempoen sammenlagt foran Aukland-guttas Team Santander, mens Russian Marathon Team tok tredjeplassen sammenlagt.

Seraina Boner sikret laget et glimrende utgangspunkt i damenes 15 kilometer, og senere på dagen levert også herrene og sikret totalseieren.

– Det er godt med en god start, og deilig med et godt utgangspunkt i morgen. Lagtempo var skikkelig moro, og det er bra med noen vrier på løpene og å kunne jobbe sammen som et lag, sa Eide Pedersen til TV 2 etter å ha innkassert seieren.

– Blir dere å regne med i hovedløpet i morgen?

– Ja, vi får forsøke å fortsette den gode trenden.

Aukland: – Denne måten å gå på er kjempebra
Team Santander ble fort redusert til to mann da Jerry Ahrlin noe overraskende måtte slippe på lagtempoen, men sammen reddet Anders Aukland og Andreas Nygård andreplassen.

– Det var viktig for oss å klare andreplassen sammenlagt for å få noen poeng, men Coop gikk litt fortere enn oss. Men denne måten å gå langrenn på er kjempebra. Det er viktig å gjøre noe nytt i langløp, og dette betyr mye for alle lagene, sa Aukland til TV 2.

Team United Bakeries var best av herrene på selve lagtempoen, men det holdt bare til fjerdeplass sammenlagt.

Søndag fortsetter Ski Classics med det 35 kilometer lange La Sgambeda-rennet, også det i og rundt Livigno.