Den har slanket seg 325 kilo

Dette blir drømmebil for veldig mange! 

Akkurat offisiell: Audi har sendt ut de første bildene av andre generasjon Q7. Den debuterer tidlig i 2015,  på bilutstillingen i Detroit.
Akkurat offisiell: Audi har sendt ut de første bildene av andre generasjon Q7. Den debuterer tidlig i 2015,  på bilutstillingen i Detroit.

Hvis du skal ha stor SUV med sju seter og 4x4 - da er det ikke veldig mange biler å velge mellom. Audi Q7 har vært en av de mest populære modellene i denne klassen i mange år. Q7 har holdt koken imponerende godt, selv om den har begynt å få mange år på baken.

Nå er det imidlertid straks klart for andre generasjon av Audis kjempe-SUV. De har akkurat sendt ut de første bildene av nykommeren, som kommer på markedet til neste år.

Åtte år gammel 

Q7 skal debutere i et land der mange har sans for ting som er virkelig store. Det er absolutt ikke tilfeldig at bilutstillingen i Detroit er valgt for avdukingen av nye Q7.

USA er et veldig viktig marked for denne bilen, i tillegg til Europa, og naturligvis også Kina.

Første Q7 kom i salg i 2006. Det betyr at den har vært med uvanlig lenge til en bilmodell å være, Audi har med andre ord hatt god tid på å planlegge oppfølgeren. 

Brukt Q7: Monster-SUV på tilbud

Fokus på vekt

Tiden har de blant annet brukt på en skikkelig slankekur. Dagens Q7 er ikke bare diger - den er også tung. Skikkelig tung. De siste årene har det vært mer og mer fokus på å få ned vekten i nybilene, for dermed også få ned forbruk og utslipp.

Det nyter nye Q7 godt av. Her har Audi-ingeniørene klart å kutte så mye som 325 kilo, det gjelder utgaven med V6-bensin.

Vektbesparelsen er summen av flere faktorer, blant annet har understellet blitt hele 100 kilo lettere.

- Nå skal vi kjøpe drømme-familiebilen

Mer plass

Dette skal gjøre nye Q7 smidigere og langt mer sporty å kjøre enn dagens modell. 

På design snakker vi langt på vei en videreføring av første generasjon. Du vil kjenne igjen linjene, både fra siden og bakfra. Men fronten skiller seg klart fra forgjengeren, med lave, skarpe lykter og en diger, sekskantet grill. Det er slik det skal være på Audier akkurat nå.

Størrelsesmessig har nye Q7 krympet litt i både lengde og bredde, men Audi lover at den innvendig plassen likevel skal øke. Dette kommer særlig baksetepassasjerene til gode, det er mer plass både i andre- og tredje seterad. Bruker du den som femseter, skal bagasjeplassen være gedigen.

Mye billigere SUV med sju seter? Sjekk denne!

Bentley-bror

Andre generasjon Q7 er basert på Volkswagen-konsernets MLB-plattform og er første smakebit på flere kommende SUV-er.

Denne plattformen er nemlig utgangspunkt for så forskjellige biler som neste VW Touareg - og kommende Bentley Falcon.

Her bruker konsernet stordriftsfordelene for alt det er verdt. For Q7 har man ambisjoner om å få ytterligere i premium-retning, og listen over luksus- og sikkerhetsutstyr kommer til å bli omfattende. 

Glemt SUV kan være et smart kjøp

LES OGSÅ: Bentley skal bygge "verdens styggeste SUV"