Avdøde hentet ut av blokken i natt

LODDEFJORD (TV 2): Politiet undersøker dødsfallet i Loddefjord i Bergen som mistenkelig.

HENTET: Den avdøde ble hentet ut av blokken natt til lørdag. Politiet undersøker dødsfallet som mistenkelig. Foto: Chris Ronald Hermansen
HENTET: Den avdøde ble hentet ut av blokken natt til lørdag. Politiet undersøker dødsfallet som mistenkelig. Foto: Chris Ronald Hermansen

SISTE: Den avdøde ble hentet ut av blokken klokken 01.15 natt til lørdag. Stasjonssjef ved Bergen vest politistasjon, Tore Salvesen, vil foreløpig ikke si noe mer om hvem som fant avdøde eller hva slags skader mannen hadde. – Vi vil ikke kommentere detaljer i saken på det nåværende tidspunkt fordi den fortsatt er svært åpen, sier Salvesen til TV 2.

Sperret av inngangen

Politiet sperret rett før klokken 21 av inngangspartiet til blokken med politibånd. Da kom også en hundeekvipasje fra politiet til stedet

– Jeg kan bekrefte at det er funnet en mann på 62 år av norsk opprinnelse, og det er omstendigheter rundt funnet som gjør at vi behandler dette som et mistenkelig dødsfall, sier stasjonssjef Tore Salvesen.

Det skal være funn på åstedet som gjør dødsfallet mistenkelig.

Den døde personen er funnet inne i sin egen leilighet, men politiet er sparsommelige med opplysninger om hendelsen. Obduksjon av mannen vil begynne i morgen lørdag. 

– Hvem meldte fra om hendelsen?

– Det vil vi ikke kommentere på nåværende tidspunkt, sier Magnussen.

TV 2s reporter på stedet forteller at politiet utvidet det avsperrede området, og at hele det nedre inngangspartiet i boligblokken er sperret av.

På gulvet inne i gangen er det tydelige blodspor, men TV 2 har ikke fått en bekreftelse fra politiet på at disse sporene knyttes til dødsfallet.

Alle biler som kjører inn til området blir stoppet av politiet, og førerne må gjøre rede for sin tilknytning til boligkomplekset.

Undersøkes som mistenkelig

Det er ifølge politiet personens alder og omstendighetene som gjør at det er satt i gang åstedsundersøkelse.

– Når en person dør utenfor sykehuset og ikke er i en alder som er naturlig å dø av er det politiet som gjør undersøkelsene. Vi undersøker nå om dette er en politisak eller ikke - det vet vi foreløpig ikke, sier innsatsleder John Endre Skeie til TV 2.

Ifølge VG er mannen norsk og i 60-årene og avdøde skal være funnet blodig i leiligheten.

Ifølge Bergens Tidende var det Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) som like før klokken 19 først ble varslet og som varslet politiet etter at ambulansen hadde kommet frem.

– Blir vanskelig å sove i natt

TV 2 har snakket med to naboer som vil være anonyme.

– Jeg visste ingenting før jeg så det på TV. Det er fryktelig skremmende å se alle politibilene, og hundesøk i bakgården sin. Det er rett og slett ekkelt, sier en av de to kvinnene som bor i blokken til TV 2.

– Jeg har aldri lagt merke til noe særlig bråk her, men etter dette blir det vanskelig å sove i natt. Vi vet lite ennå, men det er ikke hyggelig, sier den andre til TV 2.

Mer innhold fra TV 2