Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thomas Olsen er matblogger, veganmannen.no.
Nå i desember har han en julekalender hvor han hver dag legger ut en ny vegansk oppskrift - det være seg hovedrett, tilbehør eller dessert.
Det han laget med Wenche i dag var soyaribbe med tilbehør.

 

Festmat til julekvelden.   Foto: TV 2
Festmat til julekvelden.   Foto: TV 2

Soyaribbe

Dette trenger du (til to personer):

2 soyabiffer
2 ss soyasaus
2 ss liquid smoke (kan kjøpes på helsekost, noen grønnsaksbutikker og på noen vanlige større butikker)
2 ss næringsgjær (kan kjøpes på helsekost)
1 ts pepper
Et par klyper salt
Nøytral olje til steking

Slik gjør du:

Først heller du kokende vann over biffene.
La de ligge i 10-15 min.
Klem så vannet ut av de med hendene, bruk gjerne litt kjøkkenpapir også.
Fyll en stekepanne med ca 1 cm med olje.
Stek så biffene på høy varme på hver side til de er blitt gyllenbrune.
Pass på så de ikke brenner seg.
Bland i mellomtiden sammen marinaden med soyasaus, liquid smoke, pepper, salt og næringsgjær.
Hell dette over i pannen mot slutten av steketiden og slå av platen.
Ta stekeplaten av varmen og la den stå noen minutter.
Ta så av biffene og legg de på litt kjøkkenpapir til å renne av seg.
Vips, så har du deilig og sprø "ribbe". (I hvert fall nesten)