– Kanskje en fordel for Danmark at de spilte dårlig

TV 2s eksperter vurderer torsdagens toppkamp mellom Norge og Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er duket for en real godbit i håndball-EM torsdag. Norge og Danmark møtes til gruppefinale - en nøkkelkamp før lagene tar steget videre inn i mellomspillet.

– Jeg gleder meg allerede. Det er en klassisk naboduell som Norge har tapt fem av de siste seks gangene. Danmark har hatt et overtak på oss. De har en sterk tropp, men nå er vi så sterke. Vi er i mesterskapsflyten. Det er en helt, helt annen kamp. Nå skal vi spille en kamp som virkelig gjelder inn mot mellomspillet, sier TV 2s håndballekspert Randi Gustad.

Norge har vunnet begge kampene så langt i gruppespillet. For danskene har det gått tyngre. En sliteseier mot Ukraina ble fulgt opp med uavgjort mot Romania tirsdag etter en scoring tre sekunder før full tid.

– Danmark kommer nok til å være mye mer skjerpet. Det var kanskje litt undervurdering mot Romania, sier TV 2s håndballekspet Frode Scheie.

– Jeg tipper at inn mot kampen kan det være en fordel for danskene at de fikk den dårlige matchen nå, at de må skjerpe seg litt. Det er jo ikke noe ålreit for oss. Vi vet at Norge også har én dårlig kamp, men vi får håpe at vi slipper den.

Etter to kamper i gruppespillet mener ekspertene at favorittstempelet mange la på Danmark før mesterskapet, ikke er like sterkt lenger.

– Jeg synes faktisk at det bilde har dreidd mer mot Norge. Pytlick er en slu rev, men det er Thorir også. Det er en kamp jeg gleder meg enormt til, sier Scheie.

Scheie vurderer Danmark som en motstander som står godt til Norge.

– Det er et lag som kan matche oss på våre egne styrker. De er ofte godt taktisk forberedt til kampene. De er bra til å løpe fremover og bakover. De vil også prøve å kontre på oss, sier Scheie.

Se Norge-Danmark på TV 2 og TV 2 Sumo torsdag kl. 20.30!