BAKTERIER: Mattilsynet overvåker bakterieinnhold i kyllingfileter, men kjenner ikke kilden til de resistente bakteriene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BAKTERIER: Mattilsynet overvåker bakterieinnhold i kyllingfileter, men kjenner ikke kilden til de resistente bakteriene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Resistente bakterier i sju av ti kyllingfileter

Mattilsynet vet ikke hvordan multiresistente e.coli-bakterier har funnet veien inn i norsk fjørfeproduksjon.

I sommer offentliggjorde Mattilsynet funn av kinolonresistente bakterier på kalkun. Så langt viser tall fra 2014 at disse bakteriene også er å finne på kylling. - Dette er foreløpige tall og Veterinærinstituttet arbeider videre med karakteriseringen av funnene. Det er et høyt tall, og jeg forstår at mange er bekymret for å spise kylling, sier tilsynsdirektør Kristina Landsverk i Mattilsynet. <