Oilers overlegne i hatoppgjøret

– Det kunne blitt skikkelig blodig, sier Shampo som takker keeperen etter hockey-slakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers-Vålerenga 6-2:

Forholdet mellom Oilers-fans og Vålerenga-fans er svært betent, og etter tirsdagens oppgjør i DNB Arena er det siddisene som fortsatt har skryterettighetene.

Vålerenga holdt følge til 1-1, men etter det var det nærmest kun ett lag på banen.

Oilers ga seg ikke før de hadde puttet seks bak Steffen Søberg i VIF-buret, og de har nå vunnet 16 av de 17 siste hjemmekampene mot Vålerenga.

De to lagene liker hverandre dårlig noe som kom godt frem i programmet «Iskrigerne» som sendes på TV 2 Zebra.

I et klipp som ble vist tidligere i høst viser en hatsk stemning fra publikumet i Stavanger under et oppgjør i fjor. Blant annet en snusboks sneiet hodet til VIF-trenerne på benken.

Takker keeperen

Etter kampen mellom serieeneren og seriesekseren var det imidlertid full enighet om at det ikke var tilfeldig at det skilte 26 poeng mellom de to lagene.

– Det er stor forskjell på Oilers og Vålerenga som ligger langt nedpå der og det ser vi i dag, sa Oilers-trener Petter Thoresen i TV 2-studio etterpå.

Espen «Shampo» Knutsen, hans motpart i Vålerenga var enig.

– Når vi er så softe som vi er i forsvar så synes jeg synd på Steffen Søberg. Han var vår beste. Det kunne blitt skikkelig blodig om han ikke hadde vært så bra, sier Knutsen til TV 2.

– Det som gjør at Stavanger er så bra er at de har veldig klare roller i laget sitt. De har to linjer som skal skape, og to linjer som skal ødelegge og gi juling. Den delinga har vi ikke nå, men de som egentlig skal slåss må opp og prøve å score mål - det er de ikke gode nok til.

Se video av klippet til høyre i saken.

Temperatur fra start

Utvisningene satt løst i hatoppgjøret fra start med en rekke utvisninger til begge lag.

Det første målet kom imidlertid da begge lag var fulltallige.

Dan Kissel ga hjemmelaget ledelsen etter ti minutter ut i første periode. Kissel var på hugget og styrte inn returen som Søberg måtte gi. 

Vålerenga var ikke slått, og bare 1.20 senere utlignet gjestene med to menn i overtall. Først var det Stian Høygård som måtte i utvisningsboksen før Adrian Veideman fikk to minutter for slashing.

Tobias Lindström scoret målet.

– Vålerenga klarer kun å skape noe i overtallsspillet, sier Ole Eskild Dahlstrøm.

Oilers best med like mange 

Fem mot fem på isen var det imidlertid klasseforskjell.

– Guttene er hete, aggressive og kloke i valgene sine. Vi går mye på skøyter i angrepssonen, mens Vålerenga står en del stille, forklarte Petter Thoresen.

Josh Soares avsluttet et hurtig Oilers-angrep regissert av Christian Dahl-Andersen og Tommy Kristiansen og sendte vertene foran.

3-1 kom også fem mot fem. Dan Kissel banket inn sitt andre for dagen, og 13 minutter ut i perioden scoret Høygård 4-1 - og kampen var i det store og det hele over.

Nylig landslagsuttatte Mats Larsen Mostue satte inn 5-1, før Rasmus Juell reduserte til 2-5 før lagene gikk inn til den andre pausen.

Med unntak av litt temperatur på isen og en del utvisninger ble det en relativt uspennende siste periode. Christian Dahl Andersen fastsatte sluttresultatet til 6-2 tre og et halvt minutt før slutt.