PÅGREPET: Øksedesperadoen (17) ble pågrepet inne på sin egen hybel ved Grong videregående skole mandag kveld. FOTO: Ingvild Kirkedam
PÅGREPET: Øksedesperadoen (17) ble pågrepet inne på sin egen hybel ved Grong videregående skole mandag kveld. FOTO: Ingvild Kirkedam

ELEV (17) PÅGREPET ETTER ØKSE-DRAMA:

Økse-desperado forsøkte å ta seg inn på hybelen til jente (17) 

17-åringen som mandag kveld ble pågrepet i en væpnet politiaksjon i Grong er ennå ikke avhørt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var klokken 19.50 mandag kveld at politiet fikk melding om en person som hadde gått berserk med øks på et hybelhus tilknyttet Grong videregående skole i Namdalen i Nord-Trøndelag.

– Han forsøkte å ta seg inn til en jevngammel jente i hybelhuset hvor de begge bor, sier Grong-lensmann Birger Håpnes til TV 2.

Brukte turøks

17-åringen som er elev ved den videregående skolen, gikk løs på døren til hybelen til en 17 år gammel jente. Han brukte en liten turøks i forsøket på å ta seg inn på jentas hybel.

Da politiet kom til stedet befant gjerningspersonen seg inne på sin egen hybel, men åpnet ikke for politiet.

Bevæpnet politi tok seg derfor inn til 17-åringen og pågrep ham.

– Han var rolig under pågripelsen og den skjedde uten dramatikk, sier Håpnes.

Uoverenstemmelse

Hendelsesforløpet er fortsatt litt uklart, og politiet håper å få vite mer når eleven blir avhørt. Dette vil mest sannsynlig bli gjort i løpet av dagen.

– Det skal ha vært en uoverenstemmelse mellom gutten og jenta, men dette håper vi å få vite mer om i løpet av dagen, sier Håpnes.

Det var flere vitner til opptrinnet og rundt 20 personer befant seg i nærheten under hendelsen.

Elevene får oppfølging

Politiet har foreløpig ikke tatt ut noen formell siktelse mot eleven, og han har heller ikke fått oppnevnt noen forsvarer. Dette vil ifølge lensmannen skje i løpet av dagen.

Elevene og lærerne ved skolen har fått oppfølging av kommunens kriseteam i etterkant av hendelsen og politiet har også vært til stede på et informasjonsmøte.

17-åringen som ble pågrepet er kjent for politiet fra tidligere, men ifølge lensmannen var ikke det en alvorlig hendelse.

Lensmannen opplyser at det fortsatt gjenstår noe etterforskning og at flere vitner vil bli avhørt i løpet av dagen.