Trickskudd og hovmesterpasninger da Norge feide Romania av banen

Stine Bredal Oftedal, Camilla Herrem og resten av de norske jentene klinket til og vant åpningskampen med åtte mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Romania 27-19

Sjekk tabellen og følg håndball-EM i TV 2s livesenter!

Norge vant åpningskampen mot Romania med åtte mål.

Norge ledet 16-7 til pause, og derifra og ut var det egentlig aldri noen tvil om hvor seieren og poengene skulle ende opp.

Se kort videosammendrag av kampen øverst!

Se videointervju med Hergeirrson, Bredal Oftedal og Herrem nede i saken!

Norges landslagstrener Thorir Hergeirrson oppsummerte kampen slik:

– Dette var veldig gøy. Laginnsatsen er fantastisk i begge ender av banen og vi trengte aldri å ta frem plan B. Vi spiller disiplinert i store deler av kampen, selv om 2. omgang riktignok ble litt lang, sier islendingen til TV 2.

– Var du nervøs?

– Egentlig ikke. Men kamper snur fort, og med den type håndball som spilles i dag, scores det glatt fire-fem mål på svært kort tid. Men jeg var ikke nervøs, det var jeg ikke.

Om dagens norske spiller, Stine Bredal Oftedal, var Hergeirrson full av lovord.

– Stine viser at håndball er en sport for alle, både for store og for små. Hvis man er smart og sterk kan man likevel spille bra mot store spillere.

– Dette var en god start. Men det er langt igjen, avsluttet den norske treneren i intervjusonen.

Banens beste: – 20 kilo falt av skuldrene
Bredal Oftedal var selvsagt også strålende fornøyd med søndagens forestilling mot Romania.

– Det er som å kjenne 20 kilo bare falle av skuldrene. At vi klarer dette, er skikkelig deilig.

– Du koste deg i dag?

– Ja, veldig. Det var godt å komme i gang. Vi spilte tøft bakover og tørr å kjøre tempo fremover. Jeg er strålende fornøyd!

Trick-Herrem: – Veldig deilig
En av de andre hovedrolleinnehaverne i kveldens showforestilling i Debrecen, Camilla Herrem, strålte i likhet med resten av de norske jentene som en sol.

– Dette er en veldig deilig følelse. Når vi leder med elleve mål der... Det er bare helt enormt. Romania har ingen sjanse i dag. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, kom det fra den lynkjappe venstrekanten.

Pangstart!
De norske jentene fikk en god start på kampen da Kari Aalvik Grimsbø reddet rumenernes første skuddforsøk. I det påfølgende angrepet fikk Veronica Kristiansen æren av å score Norges første mål i mesterskapet, da hun dunket inn ballen fra sin venstrebackposisjon.

Et par minutter etter knallet midtback Stine Bredal Oftedal inn 2-0 mellom beina på Romania-målvakt Paula Ungureanu, før Romanias store stjerne Cristina Neague reduserte til 1-2.

Da kampuret viste drøye ti minutter i Fönix Hall i Debrecen satte Bredal Oftedal inn sin andre og Norges femte scoring i kampen, til 5-2-ledelse.

Herrem showet
Bakerst stod Kari Aalvik Grimsbø som en vegg, og etter at Veronica Kristiansen satte inn 6-2 fra straffemerket og Camilla Herrem tricket inn Norges sjuende, tok Romania timeout.

– Starten har vært en drøm, jentene har innfridd – dette ser veldig bra ut! kom det fra en ekstatisk Harald Bredeli i kommentatorboksen da 1. omgang nærmet seg halvspilt.

Romanias timeout så ikke ut til å hjelpe nevneverdig for de gulrøde, for fem minutter etter at trener Gheorghe Tadici hadde kjeftet jentene sine huden full, ledet Norge 10-3.

Rumensk offensiv
Da det gjenstod sju minutter av den første omgangen tok var det Thorir Hergeirrson sin tur til å legge timeoutkortet i sekretariatet, etter et par minutter med rotete norsk angrepsspill.

Like etter peptalken fra islendingen fikk Norge tildelt straffekast etter at Bredal Oftedal fikk en rumensk hånd i ansiktet, men i likhet med Nora Mørk, greide heller ikke Linn-Kristin Riegelhuth Koren å sette straffekastet i mål.

Da Romanias Elena Babeanu like etter reduserte til 7-13, var det nok mange som lurte om den norske dominansen bare var et tidlig blaff i kampen.

Tre kjappe og full kontroll igjen
Men da pausesignalet gikk i Fönix, hadde Nora Mørk, Ida Alstad og Camilla Herrem sørget for tre ny norske fulltreffere, og dermed hadde de norske jentene stålkontroll på den første EM-kampen.

– Fantastisk! Norge har spilt briljant, helt strålende. Og så har vi jo vært like god bakover, analyserte TV 2s håndballekspert Frode Scheie i pausen.

– Det er bare å glede seg til fortsettelsen, repliserte anker Julie Strømsvåg.

Og fortsettelsen – ja den ble som forventet bra. Stine Bredal Oftedal lirket inn Norges 17. mål. Like før hadde Norges andrekeeper Silje Solberg kommet inn og reddet straffekast, før Aalvik Grimsbø kom på banen og reddet de påfølgende forsøkene fra frustrerte rumenere.

Rumensk fremstøt til ingen nytte
Ikke før 2. omgang var seks minutter lang klinket Cristina Neagu inn Romania sitt første mål etter hvilen. Da hadde Stine Bredal Oftedal og Linn-Kristin Riegelhuth Koren allerede nettet ytterligere to ganger, og stillingen var dermed 19-7 favør Norge.

Ti minutter seinere viste måltavlen i Debrecen 23-12, og tross et lite rumensk fremstøt midtveis i 2. omgang var det i realiteten aldri noen tvil om hvor seieren og poengene skulle gå.

Stine Bredal Oftedal kontret inn 25-15 i det 50. spilleminuttet, og da det gjenstod fem minutter dunket Ida Alstad inn 26-16 til stor jubel blant de norske supporterne på tribunen.

– Vi har vært nervøse i flere måneder for denne åpningskampen. Men så løsner det på denne måten – det er så bra, kom det fra Bredeli i boksen.

Da sluttsignalet gikk i Fönix viste måltavlen 27-19.

Se den andre kampen fra Norges gruppe mellom Danmark og Ukraina på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no kl. 20.30!

Norges neste kamp er mot Ukraina tirsdag kl. 20.25. Kampen ser du på TV 2 og tv2sumo.no!

FULLSTENDIG OVERSIKT: Slik sendes håndball-EM på TV 2