Krasjet i 135 km/t på vei til EM: – Veldig glad for at vi er i live

Taxien Sigvard Magelssen i Håndballens Venner satt i, krasjet på vei til Debrecen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge-Romania søndag kl. 18.15 på TV 2 og tv2sumo.no!

– Det skal egentlig ikke være mulig å overleve noe sånt, sier Magelssen til TV 2.

Det var Aftenposten som først meldte om det dramatiske krasjet.

På telefon fra Debrecen forteller Sigvard Magelssen om den svært dramatiske hendelsen, som inntraff på vei fra flyplassen i Budapest til EM-byen i Debrecen, der de norske håndballjentene skal spille sine innledende kamper i EM.

– Vi hadde stor fart, jeg tror vi var oppe i rundt 135 km/t. Og så punkterte plutselig det venstre bakhjulet, sier Magelssen til TV 2.

TV 2s EM-reporter Mathias Skarpaas traff Magelssen i pausen av kampen mellom Norge og Romania. Se intervjuet i videovinduet øverst!

– Snurret rundt
I taxien satt i tillegg til sjåføren også leder i Håndballens Venner Trond Erlandsen og Jun Bjørbekk fra reisebyrået som har organisert EM-turen for de rundt 90 medlemmene i supportergrupperingen Håndballens Venner.

Magelssen forteller videre:

– Sjåføren greide å holde bilen beint i noen få sekund, men når han bremset snurret vi rundt og smalt inn i autovernet to ganger. Det jeg kan si nå, er at vi rett og slett er veldig glade for å være i live, sier Magelssen, som forteller at alle de tre passasjerene i drosjen pådro seg skader.

– Det er Jun som har det verst. Hun ligger på sykehus og har antagelig skadet en nyre. Hun skal gjennom en ny undersøkelse nå, og så blir det avgjort seinere om hun skal opereres her eller om hun skal sendes hjem.

– Så døden i øynene
– Trond og jeg blir uansett igjen her nede. Selv har jeg fått på meg en nakkekrage. Både Trond og jeg har sterke smerter i hode, nakke og rygg, men vi holder oss på beina, forteller Magelssen.

Før telefonlinjen bryter fra Debrecen legger håndballveteranen til følgende:

– Vi så døden i øynene alle tre. Det var helt utrolig, en skrekkopplevelse av de sjeldne.

Det er ikke kjent hvordan det går med taxisjåføren.

Sjekk tabellene og følg håndball-EM i TV 2s livesenter!