Agüeros kneskade stoppet ikke City

Manchester City og straffeekspert Yaya Touré måtte klare seg uten Sergio Agüero nesten hele kampen, men vant kontrollert 1-0 mot Everton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Man. City-Everton 1-0

Se videosammendrag av kampen øverst!

Se klipp fra kampen og TV 2s sending nedover i saken!

Han har aldri bommet på straffe i Premier League, og han gjorde det heller ikke mot Everton på lørdag.

Med kraft og presisjon banket Yaya Touré inn 1-0 fra straffemerket, og etter drøye 90 minutter med høyt tempo på Etihad viste måltavlen fortsatt 1-0.

Dermed er Manchester City bare tre poeng bak Chelsea på 1. plass.

– En utrolig viktig seier. Chelsea tapte mot Newcastle, så i dag hadde vi sjansen til å knappe inn forspranget deres, noe vi også klarte. Vi er veldig fornøyde med det, kom det fra matchvinner Yaya Touré like etter kampslutt.

City-trener Manuel Pellegrini ville helst snakke om hvor viktig de to kommende månedene kom til å blimed tanke på å ta ytterligere innpå Chelsea på tabellen.

– Desember er en viktig måned. Vi skal spille mange kamper, jeg tror det er sju kamper bare i desember. Og etter det kommer januar, som er en minst like viktig måned, konkluderte Pellegrini som var spesielt fornøyd med James Milners innsats på lørdag.

– Han er veldig viktig for oss. Han gir alt uansett, sier Pellegrini.

Om Sergio Agüeros skade hadde City-manageren følgende å fortelle:

– Det er vanskelig å si på det nåværende tidspunkt. Han har trolig strukket noen leddbånd i knærne, men vi får høre hva legen sier i morgen. Han spiller neppe mot Roma til uken, men som sagt; dette vet doktoren vår mer om i morgen.

Sjekk Premier League-tabellen på altomfotball.no!

Startet med Agüero-skade
Kveldens oppgjør mellom de to blåkledde lagene fikk en mildt sagt trasig start. Manchester Citys toppscorer Sergio Agüero ble liggende etter en duell med Evertons Séamus Coleman, og etter noen minutters stopp i spillet ble det besluttet at argentineren måtte byttes ut.

En gråtende Agüero tuslet slukøret av banen og i garderoben, mens kampen fortsatte.

Yaya sikker som banken
Ettersom Chelsea tidligere lørdag hade gått på sesongens første tap borte mot Newcastle, hadde City muligheten til å knappe innpå serielederens forsprang. Og etter at litt over 20 minutter var unnagjort på Etihad, skulle Yaya Touré få hjemmefansen til å juble.

Men det måtte et straffespark til for at de lyseblå skulle åpne målkontoen. James Milner fikk snappet til seg ballen like før Everton-forsvarer Phil Jagielka, som dermed endte opp med å regelrett løpe Milner ned.

Om straffesparket var korrekt idømt, var det som seg hør og bør delte meninger om, men dommer André Marriner var i hvert fall sikker i sin sak og pekte på straffemerket. Minuttet seinere knallet Yaya Touré inn 1-0 nede til høyre for Tim Howard i Everton-målet.

TV 2s fotballeksperter Erik Nevland og Petter Myhre mente at det aldri skulle blitt blåst straffe. Se de to analysere situasjonen her!

Agüero-erstatter med kjempesjanse
Resten av den første omgangen var det City som styrte spillet, og som stod for de største sjansene.

Det skal allikevel nevnes at også Everton var småfarlig frempå ved et par tilfeller, men ingen av algenes sjanser ble omsatt i scoringer, og dermed stod det fortsatt 1-0 da dommer Marriner blåste av til pause.

Fem minutter ut i 2. omgang kunne Agüero-innbytter José Pozo doblet ledelsen for vertene, men på utrolig vis greide Tim Howard å avverge scoring fra 18-åringen.

City styrte kampen
Etter den store sjansen fortsatte City å kontrollere kampen. Yaya Touré styrte det meste fra sin midtbaneposisjon, mens James Milner og Samir Nasri løpte og løpte for å skape huller i Everton-forsvaret.

I motsatt ende av banen skjedde det forholdsvis lite, og sett bort i fra et frispark og et halvfarlig hjørnespark, var det lite å skrive hjem om for de mørkeblå – i hvert fall til det stod igjen ti minutter

For da kunne utligningen nemlig kommet. Romelu Lukaku dunket til på hel volley, men Joe Hart var med på notene og fikk reddet forsøket fra den belgiske kraftspissen.

Tross høyt tempo i spillet den siste delen av kampen, ble det ingen flere mål, og dermed vant Manchester City til slutt 1-0.