Helt unik filmbil-selges

Blir ikke billig. Men så er den spesielt rå også ...

Akkurat denne verstingen kan bli din - og du vil da bli eier av en bil som er brukt i filmen Fast & Furious 4 - med Paul Walker bak rattet.
Akkurat denne verstingen kan bli din - og du vil da bli eier av en bil som er brukt i filmen Fast & Furious 4 - med Paul Walker bak rattet.

I sommer fikk gatebil-kulturen et ytterligere løft her hjemme, takket være suksessfilmen Børning.

Men feberen legges litt på is når kuldegradene setter inn. Mange fete biler parkeres i garasjen for vinteren, og i stedet blir det tid til å drømme om nye prosjekter. Og i den forbindelse har vi en godbit her.

Vi har omtalt et par andre kjente filmbiler som har funnet veien til Norge, blant annet fra kultfilmene i Fast and Furious-serien. Nå er det enda en bil fra disse filmene som skal selges, via Classic Trader. Og bak rattet i denne skal selveste Paul Walker ha sittet.

Les også: Topp 10: Slik blir bruktbilhandelen en katastrofe

Skyline med "litt" ekstra

Walker rakk å stige i kjendisverden med de populære F&F-filmene. Men han ble umiddelbart en legende da han i fjor omkom i en voldsom bilulykke. Bare 40 år gammel.

Men vi skal heller ikke glemme at dette er en bil som bør være interessant for mange, bare i kraft av seg selv. Vi snakker nemlig om en Nissan Skyline GT-R. Og den har noen partytricks å by på, som en "vanlig" Skyline ikke har ...

Les også: Enkelte biler gir deg enorme horn i panna

1.000 hk

Utgangspunktet er altså en Skyline R34 - med en twinturbo-matet 2,6-liter som yter 550 hk. Det går fælt, det! En sekstrinns Getrag girkasse mater kreftene til alle fire hjulene, slik at det ikke blir alt for mye spinning.

Motoren i akkurat denne bilen har dessuten fått noen justeringer her og oppgraderinger der – og dermed blir effekten plutselig på neste det dobbelte av utgangspunktet. Ca 1.000 hk er det du har tilgjengelig. Lukter svidd gummi lang vei av slikt...

I tillegg er det bur, Nismo-senkesett, Volk racing-felger, Nismo spoiler og sideskjørt, oppgraderte bremser fra Rotora - og et helt unikt head up display.

Les også: - Denne drar damer!

Pris

I Fast and Furious 4, der denne bilen hadde en sentral rolle, ble det faktisk brukt ni Skyline-biler. Det vil si, åtte av disse var ikke ekte vare – men faktisk bare et Skyline-design på et Beetle-karosseri. Den eneste som var ekte, var altså denne bilen her.

Den er ventet å bli omsatt for alt mellom 600.000 og 4 millioner pund, for bilen som omtales som en 2009-modell og har rullet rundt 6.000 kilometer. 

Les også: Bilen til Thomas får jentene til å hyle