Chinook Lamers (16) ute av Idol

Jørn og Ingvar er årets finalister. Se alle kveldens opptredener her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Chinook Lamers (16) som fikk færrest stemmer i kveldens Idol. Dermed er hun ute av konkurransen.

Ingvar Olsen (24) og Jørn Trollebø Kvalheim (23) er årets Idol-finalister.

Se det første intervjuet med Chinook øverst i artikkelen!

– Kjipt å ryke

Chinook er sterkt preget av resultatet når programleder Stian Blipp tar en prat med henne etter at TV-sendingen er over.

– Det er kjipt. Men det er ikke slutten ennå! sier 16-åringen.

Den utstemte finalisten forteller at hun til tross for tårene er veldig glad for å ha deltatt i Idol. 

– Det er helt utrolig at jeg har kommet så langt. Dette er et minne for livet, og det er helt utrolig. Tusen takk! smiler hun. 

Fikk dommerskryt for første låt

Etter at Chinook sang sin første auditionlåt i kveld, haglet rosen fra dommerne.

– Det har vært en lang reise, og du har hatt en faktastisk utvikling. Din første audition var ikke bare overbevisende, men jeg hadde troen på deg. Dette var mange hakk over din første audition, og det er riktig vei, sa Tone Damli Aaberge.

– På din første audition så sa jeg nei. Tenk så feil man kan ta. Du er den i konkurransen som har hatt den bratteste læringskurven, og det fortjener en stor applaus, mente Esben «Dansken» Selvig.

– Fikk den vanskeligste utfordringen

Da 16-åringen skulle synge kveldens andre låt, som var valgt av dommerne, var de ikke like begeistret. Etter å ha tolket Katy Perrys «Dark Horse», sa de følgende:

– Jeg tror vi ga deg den største og vanskeligste utfordringen i kveld. Fordi vi har en sterk overbevisning om at du skulle klare det. Du nailer det ikke helt, men attituden vi ønsket å se viser du. Jeg blir mer og mer glad i deg for hver gang du opptrer, sa Gunnar Greve.

Jørn og Ingvar i ekstase

I neste ukes finale blir det altså Jørn Trollebø Kvalheim (23) og Ingvar Olsen (24) som står på scenen på Chateau Neuf. 

– Det er så stort. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg hadde en veldig dårlig følelse etter den siste låten, for jeg var så sliten i stemmen. Jeg tenkte at det ikke kom til å gå, men det gjorde det! Jeg er så takknemlig, sier Ingvar til TV 2.

Også Jørn er mer enn fornøyd med å gå videre.

– Herregud. Det er helt sinnssykt. Jeg er tom for ord. Jeg tror ikke jeg forstår det ennå. Da jeg var ferdig tenkte jeg at hvis jeg ryker, så kan jeg sitte igjen med en god følelse. Jeg gjorde alt jeg kunne, sier han. 

Nå har 23-åringen planer om å feire på noe utradisjonelt vis.

– Nå skal jeg feire med mat på McDonalds med familien min. Akkurat hva jeg skal bestille må jeg ta på sparket, smiler han.

I forrige uke var det 29 år gamle Anniken Høve som måtte forlate konkurransen etter å ha fått færrest stemmer av TV-seerne. 

Se Idol-finalen fredag 12. desember klokken 20.00 på TV 2.