HOHO: Her er julenissen slik amerikanere flest kjenner han. Dette bildet ble tatt på Macy's Thanksgiving Day Parade i New York i slutten av november i år. FOTO: Andrew Burton/Getty Images/AFP
HOHO: Her er julenissen slik amerikanere flest kjenner han. Dette bildet ble tatt på Macy's Thanksgiving Day Parade i New York i slutten av november i år. FOTO: Andrew Burton/Getty Images/AFP

Smågutter ringte nødtelefonen ba om å få snakke med julenissen

Se hvilket råd politiet ga de to guttene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvert år forsøker tusenvis av barn å sende brev til Nordpolen. Målet deres er at selveste julenissen skal lese brevet. 

De to unge guttene Blake og Brody fra byen Mayville i den amerikanske delstaten Wisconsin gikk frem på en litt annen måte da de skulle kontakte nissen.

Ringte nødtelefonen

Blake and Brody overlater ingenting til tilfeldighetene når ønskelisten skal overleveres. Guttene, som er seks og tre år gamle, så derfor ingen annen mulighet enn å ringe sin store helt.

Men nummeret de ringte var nødtelefonen 911. Ikke uventet var det noen helt andre enn nissefar som svarte i den andre enden.

Guttene fortalte at de brukte telefonen til faren sin, og at de forsøkte oppnå kontakt med Nordpolen for å snakke med nissen.

Det var lokalavisen Beaver Dam Daily Citizen som først omtalte saken.

Fikk politiet på døra

Det er ikke hver dag at Mayville-politiet får slike henvendelser. Ifølge Fox6Now så politiet seg nødt til å oppsøke guttene. 

– Vi visste ikke hvordan situasjonen var, sier Christopher MacNeil i Mayville-politiet til TV-stasjonen. 

Politiet vet tydeligvis hvordan de skal håndtere en liten julekrise. 

– Hun (politiet, journ. anm.) kom inn og snakket med barna om å ringe nissen og at det kun er mulig å snakke med nissen om man møter han personlig, sier mamma Jennifer Becker. 

Fikk omvisning hos politiet

De to småguttene fikk også en omvisning på den lokale politistasjonen. 

– En ting de må forstå er at Nordpolen er utenfor vår jurisdiksjon, sier MacNeil. 

Hvis Blake og Brody fortsatt vil snakke med nissen, finnes det ifølge Beaver Dam Daily Citizen flere muligheter for å møte både nisser og alver i den amerikanske småbyen nå i førjulstiden. 

Så får småguttene håpe at nissen ikke har plassert dem på listen over slemme barn...