Disse varene sparer du mest på i Sverige

TV 2 hjelper deg har sammenlignet priser mellom REMA 1000 og Nordby Supermarked i Sverige, og noen varer er betraktelig billigere i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvert år handler nesten en million nordmenn på Nordby Supermarked i Sverige for å spare penger.

Julematen er intet unntak, men det er noen varer man sparer mer på enn andre. Vi skal finne ut hvilke.

Roger Meltoft, Pernille Tufte Radeid og Nina Solheim Grålum skal konkurrere om å gjøre det største matkuppet. De handler julemat hos Nordby Supermarked i Sverige med et budsjett på 1000 norske kroner.

Etterpå sammenligner vi sluttsummen på kassalappen med prisen på tilsvarende julemat fra REMA 1000, for å se hvor mye de har spart. Den som sparer mest vinner.

Tror de vet hva som er billigst

Blant handlerne er det kun Nina som er aktiv «harryhandler» med opptil to turer i måneden, men det er ingen tvil om hvem av deltakerne som handler minst i Sverige.

– Jeg har aldri gjort det før. Dette er første gangen, så det blir kjempespennende, sier Pernille, som er klar for å debutere som harryhandler.

Selv om dette er Pernilles første harryhandel har hun likevel tanker om hvilke varer som er billigst, og det har de mer erfarne også.

– Det må nesten være meieriprodukter og kjøtt, sier ringreven Nina.

Roger legger til at drikkevarer også er billigere, mens Pernille tror bacon og pinnekjøtt vil være noen kupp i Sverige.

Noen varer skiller seg ut

Etter testen ser vi at det er noen varer det er slående store prisforskjeller på. Blant de varene man sparer mest på finner man bacon, skinkestek, karbonadedeig og poteter. Et av de beste kuppene er baconet, som er hele 81 prosent billigere i Sverige enn i Norge.

Når vi regner om den svenske prisen til norske kroner, viser deg seg at Roger og Pernille begge har spart 34 prosent på å handle varene sine i Sverige, mens Nina sparte 23 prosent.

Pernille og Roger er dermed vinnerne av konkurransen.

– Det var deilig. Jeg gråter, jeg, sier Roger spøkefullt når gullmedaljen tres over hodet hans.

Etter å ha spart flere hundre kroner hver på å handle i Sverige, er det fare for at svensk julemat blir en tradisjon.

– Så bra som dette endte, er jeg jo nesten nødt til å komme tilbake, avslutter Roger.

Siste: Flere seere har gjort oss oppmerksom på at det ikke er tillat å ta med seg poteter inn i Norge. Dette var vi rett og slett ikke klar over. Vi beklager at dette ikke kom fram i innslaget.