NY SUPERSKURK: Andrew Scott er kjent fra sin rolle som kynisk og psykotisk superskurk i tv-serien Sherlock. Foto: Scanpix
NY SUPERSKURK: Andrew Scott er kjent fra sin rolle som kynisk og psykotisk superskurk i tv-serien Sherlock. Foto: Scanpix

Dette er den nye James Bond-skurken

Andrew Scott skal spille skurken som hates av Bond, James Bond.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andrew Scott (38) spiller rollen som skurken i den siste «James Bond»-filmen. Han gjorde seg bemerket som den psykotiske og kyniske Jim Moriarty i TV-serien «Sherlock», og ble håndplukket for rollen som James Bonds fiende, skriver The Mirror.

Den irske skuespilleren har lang fartstid som skurk, og forteller at rollen som Moriarty har åpnet mange dører for han.

– Det er overveldende å spille i en så populær TV-serie. «Sherlock» har forandret karrièren min, og det er jeg veldig fornøyd med, sier han i et intervju.

Et stort gjennombrudd

Scott er den første skuespilleren ved siden av hovedrolleinnehaveren som annonseres. Filmen har fått arbeidstittelen «Bond 24».

TV2.no sender direkte fra Bond-lanseringen i London klokka 12 torsdag.

Den nye Bond-filmen blir et gjennombrudd for iren, som selv håper at rollen vil føre han fra TV-skjermen til det store lerretet. En kilde forteller til The Mirror at Scott ble håndplukket for rollen.

Skal bli slemmere

– Produsentene elsker rollen hans i «Sherlock», og tenkte han ville være perfekt som skurken i «James Bond». De vil ta den slemme siden hans et steg videre, sier kilden.

Filmen, som regisseres av Sam Mendes, er ventet å komme på skjermen i oktober neste år, og de resterende skuespillerne blir annonsert torsdag morgen.