Hegle Svendsen er «evig toer»: – Det store målet er å vinne verdenscupen

Emil Hegle Svendsen har blitt nummer to i verdenscupen fire år på rad. Nå vil han vippe Martin Fourcade ned fra tronen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Östersund/Bergen (TV 2): Emil Hegle Svendsen har inntatt den gule ledertrøyen i verdenscupen. Den akter han å ha også ved sesongslutt.

– Jeg går alltid for kulen. Det er det store målet. Alle på laget gjør det. I dag er det jo realistisk, men den kampen er jo så lang. Jeg får ta det som det kommer og prøve å gjøre det jeg kan, sier Emil Hegle Svendsen til TV 2. 

Onsdag var Hegle Svendsen helt suveren da han plaffet ned 20 blinker og vant herrenes 20-kilometer i Östersund. Dermed overtok han også ledertrøyen i verdenscupen fra Martin Fourcade.

«Evig toer»

Etter fire andreplasser på rad i verdenscupen sammenlagt er tiden overmoden for en norsk sammenlagttriumf, og dømt ut fra onsdagens normaldistanse ser ting bra ut.

Nettopp Fourcade har vært Hegle Svendsens overmann de siste tre sesongene, men selv om nordmannen ikke legger skjul på at målet er å vinne verdenscupen sammenlagt så vil han ikke ofre remmer, tøy og mesterskapsform i jakten.

Det er aktuelt å droppe verdenscuprenn for å være sikre at formen er tilstede under VM i mars.

– Det er viktig å holde tungen rett i munnen. Man kan ikke gå alle løpene fordi man trenger poengene, for så å være råtten i mesterskap. Jeg tror det er lurt å spare litt på kruttet også, sier Svendsen.

– Fourcade var skuffet

Under sesongstarten fikk Martin Fourcade store problemer, med blant annet fire bom på første skyting.

Hegle Svendsen ble ikke akkurat skremt av den sterke franskmannens prestasjoner.

– Nei, det var det vel ingen som ble. Jeg møtte ham i garderoben og han var skuffet. Han skjøt fire bom på første, og da er jo en 20 kilometer ødelagt. Det er den verste starten man kan få, da har du 16 kilometer med hard skigåing igjen uten mulighet til å komme på pallen eller vinne. Det er en tung start, men han kommer nok tilbake, sier Svendsen.

Thingnes Bø mener Hegle Svendsen er best

Lagkamerat Johannes Thingnes Bø har imidlertid allerede konkludert hvem som er den sterkeste av de to.

– Emil viser at han er den beste skiskytteren i verden, sier Johannes Thingnes Bø til TV 2.

Basert på gårsdagen fremsstod trønderen i en helt annen klasse enn sin overmann fra de siste sesongene.

Han vil likevel ikke ta noe for gitt i det som blir en lang sesong.

– Ja, nei, altså... Jeg har jo kanskje vært det, men jeg vil jo si at vi trenger noen flere løp for å si hvem som er best denne sesongen. Det kommer uendelig mange flere løp denne sesongen, parerer Svendsen.

På lørdag får Martin Fourcade sin første sjanse til å slå tilbake. Da er det 10 kilometer sprint som står på programmet for herrene i Östersund.