AVLYST: Lisa Hendersons tre sønner får ingen julegaver i år. Dette bildet har hun lagt ut på bloggen sin. Foto: Over the Big Moon
AVLYST: Lisa Hendersons tre sønner får ingen julegaver i år. Dette bildet har hun lagt ut på bloggen sin. Foto: Over the Big Moon

Lisa (38) avlyser julegavene fordi barna er utakknemlige

Amerikansk blogger nekter å kjøpe gaver til barna før de lærer å sette pris på det de har. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lisa Henderson (38) har skapt rabalder i USA.

Bare én måned før jul bestemte Lisa seg for å ikke kjøpe julegaver til de tre barna sine.

Årsaken: Hun mener at de har vært utakknemlige og respektløse. Hun mener at hun og ektemannen John, og foreldre flest, sliter seg ut for å tilfredstille barna sine. 

Det var i bloggen sin Over the Big Moon at Henderson annonserte at hun ikke kommer til å gi barna julegaver i år.

«Før dere klikker på meg i kommentarfeltet, så la meg forklare: Vi har ikke kansellert dekorasjoner, feiringen av Frelserens fødsel, eller noen av de andre hjertevarme tradisjonene. Men vi har kansellert gaver, julenissen og julestrømper. I brevene til julenissen, kommer vi i år til å be ham finne noen barn som har et større behov for gaver enn barna mine», skriver hun.

BLOGGER: Lisa Henderson poserer sammen med en av sønnene i bloggen. Foto: Over the Big Moon
BLOGGER: Lisa Henderson poserer sammen med en av sønnene i bloggen. Foto: Over the Big Moon

Giverglede

Hun skriver videre at pengene som familien vanligvis bruker på julegaver i år vil bli gitt til veldedige formål og gaver til andre.

«Vi prøver å lære barn gleden ved å gi i stedet for å fortsette å mate deres konstante barnslig ønsket om å få mer», skriver hun. 

Etter blogginnlegget er Henderson intervjuet av blant annet det amerikanske TV-nettverket Fox. I programmet «Fox and Friends» ble hun stilt til veggs - for er det ikke foreldrenes skyld at barna er blitt utakknemlige, spurte programlederen. 

Amerikanske foreldre har også kastet seg inn i debatten, og i kommentarfeltet under Fox' sak renner kommentarene in.. 

– Hvorfor skylde på barna for noe som foreldrene har gjort? Hvorfor er det ingen som klandrer foreldrene for bareoppdragelsen? Foreldrene klandrer barna i stedet for seg selv, skriver JoAnne McMaster.

Feiring og forventninger

Forfatter Jeannie Cunnion, som blant annet har skrevet boka «Parenting the Wholehearted Child» sier til nettstedet at julen er en gylden anledning til å lære barn om takknemlighet.

– Julen handler om forventninger og feiring av den største gaven som allerede er blitt gitt, og det er den ubetingede kjærligheten fra Gud og fødselen av Jesus Kristus, sier hun.