Eckhoff: – Jeg er ingen «superstar»

Tiril Eckhoff og Synnøve Solemdal uenige om hvem som er den nye lederstjernen på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Östersund (TV 2): Tora Berger har lagt opp. Nå peker flere på Tiril Eckhoff og Synnøve Solemdal som nye ledestjerner på landslaget. Det er et stempel, og press, de ikke er helt komfortabel med:

– Tiril er jo den beste, på skyting og det tekniske, sier Synnøve Solemdal.

– Vi må jo huske at Synnøve er den med flest verdenscup-seiere, så vi får dra lasset sammen, svarer Tiril Eckhoff.

– Det er typisk Tiril! Å skyve det over på andre... Det er typisk meg også, å skyve det over på Tiril, ler Solemdal.

Du kan se hele ordvekslingen mellom de to i videovinduet over!

– Gjemt oss bak Tora

– Er det litt ekkelt å ha det lederstempelet på seg?

– Ja, det er jo sikkert litt ekstra press. Det er uvant for oss som har hatt Tora å gjemme oss bak i mange år, sier Solemdal.

– I år har vi tatt det presset alle sammen, jobbet for et lag. I år er det laget som er sterkest, ikke individene, mer lagmessig. Jeg håper at vi kommer til å "rocke" stafettene i vinter, melder Eckhoff, som jakter sin første verdenscup-seier på 15 kilometer torsdag.

Solemdal står over

Der kommer ikke Synnøve Solemdal til å stille på startstreken. Hun og trenerteamet legger en ny strategi denne sesongen.

– Formen er fin den altså. Men det er ikke vel noen hemmelighet at jeg tidligere har vært litt dårlig til å holde tre uker i strekk, sånn som verdenscupen er lagt opp. Så nå prøver vi å gjøre noen grep for at jeg skal holde siste uken også, sier Solemdal.

Håper ikke sykdommen påvirker

– Er dette noe du kommer til å gjøre ofte?

– Håper ikke det blir ofte, nei. En gang i blant blir det nok. Mitt store mål er VM og da må jeg holde meg på postiv side av energibalansen, forklarer hun.

Solemdal ble slått ut av kyssesyken på tampen av forrige sesong, noe som også har påvirket treningsgrunnlaget i sommer. Selv om hun er friskmeldt håper ikke hun kyssesyken påvirker formen denne sesongen.

Fått et annet perspektiv

– Jeg har tidligere sesonger prøvd å gå tre uker, og hvert år har jeg fått en skikkelig «down» siste uken. Jeg skal også være flinkere til å begrense treningen, så jeg ikke får ekstra belasting. Nå spiller vi veldig safe for virkelig å få til den siste uken. Jeg håper vi kan justere treningen også når jeg får bygget opp enda mer grunnlag.

- Hva har den sykdomsperioden gjort med deg?

– Jeg har fått et annet perspektiv. Jeg er glad for å være med uansett, og blir ikke så lei meg for å gjøre dårlige renn lenger. Gleder meg bare over å være med. Samtidig er jeg veldig giret på å levere gode prestasjoner, svarer 25-åringen fra Tingvoll, som først vil være aktuell igjen på sprinten lørdag.